Innehåller betald marknadsföring

Denna text innehåller hänvisningar till tjänster och produkter från en eller flera av våra partners. Det innebär att om du klickar på en länk till dessa produkter/tjänster är det möjligt att vi kommer erhålla betalning i form av annonsintäkter.

Europa League: Real Sociedad–AZ 5/11 18:55 - Isak spräcker nollan

Alexander Isaks Real Sociedad har gjort en succéartad inledning på säsongen och leder i dagsläget La Liga. På torsdag ställs laget mot AZ i Europa League och frågan är om succén ska fortsätta?
Photocredits: Getty Images
Real Sociedad–AZ
November 05,2020
18:55

Sänds på Kanal 9 och Dplay. Avspark 18:55.

Real Sociedad har som sagt haft en stark inledning på säsongen medan det gått aningen trögare för AZ.

Lagens form

Real Sociedad

Även om man förvisso har en match mer spelad än tvåan Real Madrid får man ändå säga att Real Sociedad har haft lite av en succé i inledningen på säsongen. Samtidigt gör man också mycket mål, 18 stycken hittills, vilket är en av förklaringarna till att man nu ligger etta i La Liga. I EL blev det seger mot kroatiska Rijeka borta och därefter förlust mot Napoli hemma. Alexander Isak fanns med från start i båda matcherna och lär nog göra så även mot AZ.

AZ

En seger och fem förluster gör att AZ med bland andra Jesper Karlsson inte ligger bättre än nia i holländska ligan. I Europa League går det dock bättre. I premiären blev det 1-0 borta mot Napoli och förra veckan hela 4-1 hemma mot Rijeka, där Jesper Karlsson dessutom gjorde ett av målen.

Sociedad favoriter

Även om AZ inlett med två raka segrar får nog ändå Sociedad ses som favoriter i den här matchen. Inte minst då laget har både La Liga-skytteligaledaren Mikel Oyarzabal och Alexander Isak längst fram. Om det blir mål från bägge i den här matchen? Ja, det är inte omöjligt.

Tips: Isak spräcker nollan

Efter en tids måltorka verkar det som att Alexander Isak är på väg att hitta rätt igen. För en dryg vecka sedan blev det mål mot Huesca och för en knapp månad sedan även i träningslandskampen mot Ryssland. Tipset blir därför att Isak gör första målet i den här matchen. Bäst odds finns hos LeoVegas som ger 4.90 i odds för Alexander Isak som förste målskytt.

Satsa