Säkert spel på saik

Skellefteå tog en mycket stark seger mot LHC senast. Man visade åter igen prov på stabilt boxplay och effektivt power-play. LHC gav verkligen allt men SAIKs styrka den här säsongen känns obeveklig. I och med segern befäste man sin serieledning med en total poängskörd på totalt 44 poäng.
Skellefteå – Örebro
November 14,2013
19.00

Segern innebar inte enbart tre poäng utan en fortsättning på den svit av segrar man skaffat sig. Att vinna mot LHC drar upp sviten till fyra raka vinster, vilket naturligtvis ger en rejäl boost för självförtroendet. Frågan inför ikväll är naturligtvis om sviten kommer att sträcka sig till fem matcher?

Statistiker som man är får jag nog säga att oddsen är ordentligt goda för det. Främst därför att det är seriens formsvagaste lag – Örebro, som kommer på besök. Att Örebro kommer att få det oerhört tufft att klara sig kvar står klart efter den bleka poängskörden (23), under inledningen av säsongen.

Ett av de största bekymren man har är att försvarsspelet inte fungerar tillfredsställande när man möter lag som är skickliga på att pressa högt och som klarar av att bita sig fast i anfallszonen (ett lag som Skellefteå med andra ord). Totalt har Örebro släppt in 60 mål den här säsongen, varav 20 på de senaste fem matcherna!

Att dagens bästa spel blir ett överspel på Skellefteås målproduktion känns således inte särskilt konstigt?

Speltipset

Sport: Ishockey
Härkomst: SHL
Match/Event: Skellefteå – Örebro
Spel: Antal mål för hemmalaget, +2,5
Odds: 1,40
Insats: 8/10 units
Spelsajt: Bet365.com
Spelstopp: 19.00

Resultat: VINST! SAIK – Örebro, 5-0

Satsa