Innehåller betald marknadsföring

Denna text innehåller hänvisningar till tjänster och produkter från en eller flera av våra partners. Det innebär att om du klickar på en länk till dessa produkter/tjänster är det möjligt att vi kommer erhålla betalning i form av annonsintäkter.

SHL: Brynäs-Leksand "Brynäs behöver vinna" (7/3) 17.30

SHL-säsongen börjar dra ihop sig och det är dags för Brynäs att ta sig upp från kvalplatserna. Brynäs är obesegrade mot Leksand över de senaste 4 matcherna hemma i Gävle. Photocredit> GettyImage
Leksands IF 594x450
Brynäs-Leksand
Mars 07,2021
17:30

Matchen sänds på CMore med start 17:20.

På söndag får vi se ett klassiskt möte när Leksand åker till Monitor Erp Arena i Gävle för att möta Brynäs. Ett Brynäs som ligger näst sist i tabellen och kämpar för att ta sig upp från kvalplatserna.

Brynäs IF

Brynäs ligger som sagt näst sist i tabellen, men med lika många poäng som IK Oskarshamn på 12:e platsen. Klubben har haft en jobbig start på det nya året, då två av deras bästa spelare Scott och Rödin båda haft skadeproblem.

I fredags mötte Brynäs ett Örebro HK borta i Behrns Arena. Gästerna fick sig en chockstart, två snabba mål i baken i den första perioden. Därefter jobbade de sig tillbaka in i matchen och kämpade till sig en poäng, då matchen gick till övertid. Dock släppte man in mål bara 13 sekunder in i ÖT, men fick iallafall med sig en viktig poäng.

Brynäs har sämst målskillnad i hela SHL på -33 och ligger i nuläget näst sist (13 plats) i tabellen. Men nu när man fått tillbaka lagkapten Anton Rödin kan man förvänta sig att laget vaknar till liv.

Leksands IF

Dalalaget har haft en bra säsong och det har gått extra bra på slutet. Över de senaste 6 matcherna har laget fått med sig 5 vinster och har sett riktigt bra ut. De ligger för nuvarande på en sjundeplats i tabellen på 71 poäng. De ligger på en slutspelsplats, men de har fortfarande något att spela för. Om de tar sig upp på en sjätteplats eller bättre, går de nämligen direkt till kvartsfinal istället för att behöva spela åttondelsfinal.

Leksand har haft några riktigt viktiga importer den här säsongen. Marek Hrivik har bäst poängsnitt per match i hela SHL, Carter Camper som ligger trea i den totala poängligan och Peter Cehlarik, målskytten som blev skadad i början på februari efter en tackling av Joel Lundqvist.

Slutsats

  • Brynäs måste vinna
  • Leksands bästa målskytt Cehlarik är skadad
  • Kapten Anton Rödin tillbaka för Brynäs
  • Brynäs är obesegrade i sina senaste 4 hemmamatcher mot Leksand

Extra Tip

Anton Rödin var tillbaka efter sin skada i fredags mot Örebro. Han gjorde visserligen inget poäng, men var het och skapade en hel del. Mot Leksand kommer han igång igen och gör minst ett poäng.

Anton Rödin gör poäng i matchen 1.50 NordicBet

Tips: Brynäs vinner

Brynäs behöver poäng för att överleva i SHL. De är obesegrade i de 4 senaste hemmamatcherna mot Leksand.
Bäst odds för Brynäsvinst hittar du hos Hajper 2.55.

Satsa