Innehåller betald marknadsföring

Denna text innehåller hänvisningar till tjänster och produkter från en eller flera av våra partners. Det innebär att om du klickar på en länk till dessa produkter/tjänster är det möjligt att vi kommer erhålla betalning i form av annonsintäkter.

SHL: HV71-Leksand "Leksand går från klarhet till klarhet" (13/3) 18:00

Leksand har sett stekheta ut på slutet och har med sig 8 vinster på sina 9 senaste matcher. Nu möter man ett HV71 i Jonköping som håller på att åka ur förstaserien för första gången på 35 år. Photocredit> GettyImage
Leksands IF 594x450
HV71-Leksand
Mars 13,2021
18:00

Matchen sänds på CMore med start 17:50.

På lördag kväll väntar en kul match när formstarka Leksand möter bottenplacerade HV71. Båda lagen har 5 matcher kvar att spela den här SHL-grundserien. De kommer till matchen med två helt olika utgångslägen.

HV71

HV kommer till den här matchen med 7 raka förluster och ligger sist i hela SHL. De har haft problem med defensiven, såväl som defensiven. Den klassiska klubben med hjärta i Jönköping riskerar nu att åka ur högstaserien för första gången på 35 år.

Leksands IF

Dalalaget har haft en fantastisk säsong och har visat upp en grym form den senaste tiden. De har nu vunnit 8 av de 9 senaste matcherna. De ligger för nuvarande på en sjätteplats i tabellen, vilket är ovanför strecket för att kvalificera sig direkt till kvartsfinal. Men de har också chans att klättra upp på en fjärdeplats om de fortsätter i samma stil. De ligger på samma poäng som femteplacerade Luleå och två poäng bakom fyran Örebro. Trots att LIF tappat sin bästa målskytt i Peter Cehlarik pga skada, har de fortsatt på det vinnande spåret. Men Cehlarik ser ut att vara aktuell inom kort. Med hans återkomst kommer Leksand att ha alla bitar på plats för SM-slutspelet.

På väg mot sin bästa säsong på 18 år

Senast Leksand tog sig till kvartsfinal var säsognen 2002/2003 och det var också senast en leksing gjort över 45 poäng i en SHL-säsong. Nu är Leksand bara några få matcher från att ta sig till kvartsfinal igen och man har redan både Marek Hrivik och Carter Camper som gjort 46 poäng vardera.

Kan Leksand ta sitt första SM-guld på 46 år?

Slutsats

  • Leksand stekheta
  • HV71 har förlorat sina 7 senaste matcher

Extra Tip

Leksands Marek Hrivik har haft en grym säsong och har bäst poängsnitt per match i hela SHL. Tippa att Hrivik gör minst två poäng i matchen.

Marek Hrivik gör minst två poäng i matchen 3.00 NordicBet

Tips: Leksand vinner

Leksand är stekheta. HV71 har förlorat samtliga 7 senaste matcher.
Bäst odds hittar du hos Betsson, 2.40

Satsa