Innehåller betald marknadsföring

Denna text innehåller hänvisningar till tjänster och produkter från en eller flera av våra partners. Det innebär att om du klickar på en länk till dessa produkter/tjänster är det möjligt att vi kommer erhålla betalning i form av annonsintäkter.

SHL: Leksand-Örebro kvartsfinal 11/4 15:00 - Leksand tar taktpinnen

Leksand avslutade grundserien med vinster i 13 av sina 14 sista matcher. Laget är stekhett och klubben är påväg mot sin bästa säsong på flera decennier. Örebro har inget att förlora och har i klubbens historia aldrig tagit sig förbi kvartsfinalerna. Det kommer både bli en otroligt intressant första match och hela matchserien är något att hålla ett öga på.
Leksand-Örebro
April 11,2021
15:00

Matchen sänds på CMore med start 15:00.

SHL Slutspel 2021

SHL-slutspelet säsongen 2020/21 är här. De lag som slutar på en placering 1-6 i grundserien direktkvalificeras till kvartsfinal. Leksand slutade på tredjeplats och Örebro slutade på sjätteplats och slipper därför spela åttondelsfinaler. Matchserien spelas bäst av sju och det är Leksand som har hemmafördelen.

Leksands IF

Leksand har haft en fantastisk grundserie och slutade på en tredjeplats efter en imponerande slutspurt med 13 vinster på sina 14 sista matcher. Det är den bästa placeringen i grundserien som klubben slutat på sedan säsongen 1997/98. Klubben har inte vunnit SM-guld sedan säsongen 1974/75, men har goda förutsättningar för att kunna göra vad som skulle anses som något av en skräll och vinna SM-guldet säsongen 2020/21.

Örebro HK

Örebro HK bildades 2005 från vad som tidigare hette HC Örebro 90 och tog sig upp till SHL 2013. Sedan dess har klubben etablerat sig i Sveriges bästa hockeyliga har man aldrig kommit bättre till än en sjätteplats eller förbi kvartsfinalen.

Tidigare Leksandsspelaren Niklas Eriksson är huvudtränare för laget och nämner i intervjun med HockeyOrebro att han har ”rätt många ess i rockärmen”.

Odds & Speltips

Speltips #1 – Match #1 vinns av Leksand

Första matchen av kvartsfinalerna spelas i Tegera Arena i Leksand och kommer ha en stor betydelse. LIF är det starkare laget, de spelar på hemmaplan och är otroligt formstarka.

Leksand vinner matchen. 

Speltips #2 – Matchserien vinns av Leksand

Det kommer att bli en otroligt intressant matchserie, som till oddsen sett är väldigt jämn. Oddsen för att vinna matchserien är hos Betsson så jämna som de kan bli på 1.90 för båda lagen.

Med tanke på Leksands form med åtta raka segrar och 13 vinster på de senaste 14 matcherna, lutar den här matchserien åt dalmasarna.

Speltips #3 – Marek Hrivik är stekhet

Hrivik blev skadad sent på säsongen och kördes om i poängligan av både Emil Pettersson och Daniel Zaar, men kom tillbaka och avslutade riktigt starkt. Han knep poängligan, assistligan och dessutom blev han tilldelad guldhjälmen som grundseriens MVP. För att toppa det hela har har nu chans att vinna slutspelets poängliga och dessutom SM-guld.

Daniel Zaar vinner poängligan i slutspelet 2.60 Betsafe

Läs mer om ishockey och SHL.

Leksand vinner matchserien 1.90 Betsson

Tips: Leksand vinner match #1

LIF är det starkare laget, de spelar på hemmaplan och är otroligt formstarka.
Bäst odds hittar du hos Betsson 2.20

Satsa