Innehåller betald marknadsföring

Denna text innehåller hänvisningar till tjänster och produkter från en eller flera av våra partners. Det innebär att om du klickar på en länk till dessa produkter/tjänster är det möjligt att vi kommer erhålla betalning i form av annonsintäkter.

SHL: Luleå–Rögle "Kamp om poäng i toppmöte"

Luleå har chansen att ta tre poäng mot Rögle och gå upp på en delad andraplats i SHL med just Rögle. Matchen spelas i Luleå och det kommer bli en het match. Photocredit> GettyImage
Luleå hockey 594x396 GettyImages
Luleå–Rögle
Februari 06,2021
15:15

Sänds på både Discovery+ & CMore Hockey med start 15:05.

Det är jämnt i toppen av tabellen. Luleå tar nu emot ett Rögle som största delen av säsongen legat på en stabil förstaplats. I nuläget ligger Växjö på förstaplatsen, följt av Rögle och sedan Luleå. Det är bara 5 poängs skillnad mellan ettan och trean. Luleå har dessutom spelat två matcher färre än ettan Växjö.

Standings provided by

Luleå HF

Luleå har imponerat stora delar av säsongen och har nu ett grymt läge. Man möter Rögle på hemmaplan som man ligger tre poäng bakom i tabellen. En vinst mot Rögle efter ordinarie matchtid skulle betyda att man går upp på samma poäng som skånelaget och dessutom har man en match mindre spelad.
Luleå kommer från ett dubbelmöte nere i Gävle mot Brynäs. Båda matcherna vanns, med 5-1 respektive 3-1. Filip Hållander hängde in ett mål i vardera match och Linus Klasen glänste med sina otroliga handleder.

Nu kommer man hem till Luleå och får spela på hemmaplan i Coop Norbotten Arena.

Linus Klasen - gör poäng i matchen 1.70 Betsson

Rögle BK

Rögle kommer från två raka förluster, båda hemma i Ängelholm. I torsdags spelade man mot HV71 i något som blev en väldigt målrik match. Efter 60 minuter stod det 6-6 och krävde därför övertid. I övertiden satte HV71 spiken i kistan genom Fredrik Forsberg och fastställde slutresultatet 6-7 till HV.
Dessförinnan spelade de skånederby mot Malmö. En målsnål match som gick ända till straffläggning innan Malmö avgjorde.

Nu ska de upp till Norrbotten och försöka återfå vinnarformen, mot ett av SHL:s bästa lag, efter förluster mot två bottenlag.

Slutsats

Man kan nog inte kalla Rögle formsvaga med tanke på att de ligger på en andraplats i tabellen och ändå fått med sig två poäng på de senaste två matcherna.
Men man har trots allt spelat på hemmaplan och mot två lag som inte alls ligger bra till i tabellen och förlorat bägge.

Luleå kämpar om viktiga poäng och kommer till matchen med två raka segrar. Luleå vinner!

Tips: Luleå vinner

Luleå är i fin form och kommer hem till Norrbotten för att spela hemmamatch mot ett lag som visserligen ligger före i tabellen, men inte sett bra ut de senaste matcherna.
Bäst odds hittar du hos betsson 2.25.

Satsa