Innehåller betald marknadsföring

Denna text innehåller hänvisningar till tjänster och produkter från en eller flera av våra partners. Det innebär att om du klickar på en länk till dessa produkter/tjänster är det möjligt att vi kommer erhålla betalning i form av annonsintäkter.

SHL: Örebro–Brynäs "Brynäs jagar viktiga poäng" 5/3 18:00

Brynäs har haft en tuff säsong och behöver i slutspurten på säsongen plocka upp fler poäng för att undvika att hamna på nedflyttningsplats. Örebro går bra och ligger på en bekväm femteplats och har med 7 matcher kvar ett bra utgångsläge inför slutspelet.
Örebro-Brynäs
Mars 05,2021
18:00

Matchen sänds på CMore med start 17:50.

Grundserien i SHL börjar närma sig slutet. Brynäs ligger just nu på trettonde plats i ligan dvs kvalplats. De har haft en tuff säsong med många skadeproblem och behöver nu kämpa för att undvika nedflyttning. Örebro ligger på en femteplats i SHL och kommer till matchen med en förlust i senaste matchen och har nu 7 matcher kvar att spela.

Örebro HK

Som huvudtränare Niklas Eriksson sade i en intervju inför matchen så har Örebro som ambition ”att klättra förbi något lag” här i slutspurten på säsongen.

Över de 7 senaste matcherna har Örebro vunnit 3 och förlorat 4. De ser varken svaga eller starka ut formmässigt. Senaste matchen spelades den 27 februari mot Linköping i en match som Linköping vann med 4-2.

Brynäs IF

Klubben från Gävle har som tidigare nämnt haft en riktigt tuff säsong med en hel del skadeproblem. I nuläget ligger laget på en trettonde placering i SHL-tabellen (kvalplats) och har sämst målskillnad i hela ligan.

Senaste matchen spelades för ca 2 veckor sedan, så man har haft tid att ladda upp sig, jobba på detaljer och läka skador. Till exempel är lagkapten Anton Rödin aktuell för en comeback på fredag. Det skulle betyda mycket för Brynäs att få tillbaka honom.

Något som inte får glömmas bort är att Brynäs faktiskt har hela 11 matcher kvar på säsongen (de flesta lag har runt 5-6) och har fortfarande chans att ta sig till slutspel. 

Statistik

Lagens statistik i förhållande till resten av SHL lagen.

ÖREBRO: Bäst måleffektivitet. Sämst boxplay.

BRYNÄS: Flest insläppta mål per match. Minst matcher spelade.

Bästa poängplockare per lag.

ÖREBRO: Robin Kovacs

BRYNÄS: Patrik Berglund

Slutsats & Extratips

  • Brynäs har fått tid på sig att ställa om
  • Otroligt viktiga poäng på spel för Brynäs
  • Örebro har inte mycket att spela för

Extra Tip

Patrik Berglund är en spelare som fått en hel del kritik för sitt spel. Ibland ser han helt ointresserad ut på planen. Däremot är han en riktig matchvinnare och gör mål i viktiga matcher. Han gör mål mot Örebro!

Patrik Berglund gör mål i matchen 3.50 NordicBet

Tips: Brynäs tar poäng

Brynäs behöver poäng för att överleva i SHL. De tar poäng i matchen!
Brynäs vinner eller kryssar för odds 1.90 hos Bet365.

Satsa