Innehåller betald marknadsföring

Denna text innehåller hänvisningar till tjänster och produkter från en eller flera av våra partners. Det innebär att om du klickar på en länk till dessa produkter/tjänster är det möjligt att vi kommer erhålla betalning i form av annonsintäkter.

SHL: Rögle BK-Växjö Lakers Final 6/5 20:00 - Rögle med hemmafördel

Det är dags för match nummer tre i finalserien mellan Växjö och Rögle som gör upp om SM-guldet. De första två matcherna har varit otroligt jämna, men i båda matcherna så är det Växjö som dragit det längsta strået. Match tre spelas på torsdag kväll och nu är det Rögle som får spela på hemmaplan för första gången i finalserien.
Rögle-Växjö
May 06,2021
20:00

Matchen spelas i Catena Arena i Ängelholm och sänds på CMore med start 19:30.

SHL Final 2020/21

SM-slutspelet i SHL är inne i slutskedet och det är Rögle RK och Växjö Lakers som gör upp om SM-guldet. Växjö vann grundserien och har en hemmafördel i finalserien. De första två matcherna i finalserien inleddes därför i Växjö och det blev två raka hemmavinster. Matchserien står nu 2-0 till fördel Växjö.

Match 1 och 2

Det är verkligen jämnt skägg mellan dessa lag.

Match 1 var verkligen en jämn tillställning och slutade 2-1 till Växjö efter ordinarie matchtid. Skottstatistiken 27-24 till fördel Växjö.

Matchblev ännu jämnare. Efter två perioder spelade lutade det åt en Rögle-vinst. Men efter en underlig situation drygt tre minuter in i den tredje perioden tryckte Pontus Holmberg in 2-2 målet mellan benen på Rögle-målvakten Christoffer Rifalk. Det blev det enda målet i period tre och tog då matchen till övertid. I övertiden var det backen Hardy Häman Aktell som satte dit den och säkerställde att Växjö drog nytta av hemmafördelen med två raka segrar.

Heta spelare i matchserien

Låt oss ta en titt på de hetaste spelarna i den här matchserien. Först och främst ska vi lyfta fram Pontus Holmberg som slagit till i viktiga lägen. I match ett var det han som satte dit det matchavgörande målet. I match två var det han som kvitterade i ett kritiskt läge.

Det ska också nämnas att Rögles Leon Bristedt spelat fantastiskt bra och gjorde dessutom både en assist och ett mål i match nummer två.

Inför match #3

Rögle ligger under med 2-0 i matcher och står med ryggen mot väggen i match tre. De har sett bra ut även i de tidigare matcherna men har inte lyckats sätta ditt puckarna när det som mest gäller. Dessutom spelar Rögle hemma i Ängelholm. Med tanke på att det varit jämna matcher tidigare, tror jag inte att Rögle har råd att släppa in Växjö för mycket, därför är min prognos att Rögle vinner matchen efter ordinarie matchtid.

Läs mer om ishockey och SHL.

Leon Bristedt målskytt i matchen 3.80 Unibet
Pontus Holmberg målskytt i matchen 6.75 Unibet

Tips: Rögle vinner match #3

Rögle behöver verkligen vinna. De får nu spela på hemmaplan och de bör ta hem match tre.
Bäst odds hittar du hos Unibet 2.10

Satsa