Innehåller betald marknadsföring

Denna text innehåller hänvisningar till tjänster och produkter från en eller flera av våra partners. Det innebär att om du klickar på en länk till dessa produkter/tjänster är det möjligt att vi kommer erhålla betalning i form av annonsintäkter.

SHL: Vilka vinner SM-guld 2021? Vem blir poängkung?

SHL-säsongen 2020/2021 börjar dra ihop sig och spekulationerna om vinnare av SM-guldet och poängligan är full gång! Är det redan avgjort, eller blir det kanske några härliga skrällar? Foto: Elias Pettersson (Photo by Ethan Miller/Getty Images)
Foto: Getty Images
SHL Utmärkelser
May 15,2021
SHL Slutspelet 2021

SM-guld säsongen 2020/2021

Nu börjar det dra ihop sig i SHL-slutspelt. Det är bara 4 lag kvar som kämpar om SM-guldet 2021. Om vi ser till oddsen, så är Växjö Lakers favoriten att vinna medan Örebro sitter med högst odds på hela 10.00.

Genom hela slutspelet är det Rögle BK som varit favoriten sett till oddsen. Anledningen till att det nu är Växjö som är favorit har förmodligen att göra med matchningen i semifinalerna.

Semifinal 1: Växjö – Örebro

Semifinal 2: Rögle – Skellefteå

Växjö 2.50 Unibet
Rögle 3.25 Unibet
Skellefteå AIK 4.80 Betsafe
Örebro 10.00 Betsafe

4-0 i matcher i kvartsfinalen

Skellefteå AIK mötte Luleå HF i ett hett norrlandsderby som krävde en intensiv Match 7. Det var faktiskt den enda matchserie som inte slutade 4-0 i matcher.

Örebro skrällde rejält när de slog ut Leksand med 4-0 i matcher och totalt 17-4 i matchserien. De hade en klar gameplan som de håll sig till för att stänga igen Leksands spel. Örebro är ett lag att hålla ett öga på här i semifinalerna.

Rögle levde upp till förväntan och visade varför de slutade på en förstaplacering i grundserien. De slog ut regerande mästarna Frölunda med 4-0 i matcher och imponerande 20-3 totalt i matchserien.

Växjö Lakers mötte Färjestad i kvarten och det blev några jämna och bra hockeymatcher, men Växjö vann 4 raka matcher och spikade 4-0 i matchserien.

Vem vinner poängligan i SM-slutspelet?

I nuläget är det lettiske Rodrigo Abols som leder poängligan i SM-slutspelet. Det som talar emot Abols är att han spelar i ett lag som enligt oddsen inte tar sig hela vägen.

Det första man bör ha i åtanke när man tänker på poängliga-vinnare i slutspelet, är att tänka på vilka lag som kommer ta sig längst. Mitt speltips för vinnare av SM-guldet är Rögle BK som imponerar gång på gång. En av Rögles bästa spelare är Daniel Zaar, som minst sagt har haft en grym säsong.

Mitt speltips är att det är Zaar som blir årets guldgubbe och vinner Stefan Liv memorial Trophy som årets MVP i slutspelet.

Daniel Zaar vinner poängligan i slutspelet 2.60 Betsafe

Tips: Rögle BK vinner SM-guld.

Rögle har haft en fantastisk säsong. Nu saknas det bara att de avslutar den med ett SM-guld.
Bäst odds (3.25) hittar du hos Unibet

Satsa