Innehåller betald marknadsföring

Denna text innehåller hänvisningar till tjänster och produkter från en eller flera av våra partners. Det innebär att om du klickar på en länk till dessa produkter/tjänster är det möjligt att vi kommer erhålla betalning i form av annonsintäkter.

SHL: Vilka vinner SM-guld 2021? Vem blir poängkung?

SHL-säsongen 2020/2021 börjar dra ihop sig och spekulationerna om vinnare av SM-guldet och poängligan är full gång! Är det redan avgjort, eller blir det kanske några härliga skrällar?
Foto: Getty Images
SHL Utmärkelser
May 15,2021
SHL Slutspelet 2021

SM-guld säsongen 2020/2021

Det är ingen överraskning att det i skrivande stund är Rögle BK som står som favorit för att vinna SM-guldet 2021. De har haft en fantastisk säsong och förtjänar att vara i en SM-final. Regerande mästare är Frölunda efter att de vann pokalen 2019 och oddset för att Göteborgarna vinner igen är 16.00.

Jämför man oddsen på de olika spelsajterna, så varierar det en aning vilka man ser som favoriter och i vilken ordning. Men det som de verkar vara överens om är att favoriterna är:

Rögle BK vinner SM-guld 4.50 Betsafe

Växjö Lakers vinner SM-guld 4.50 Betsafe

Skellefteå AIK vinner SM-guld 6.25 Betsafe

Luleå HF vinner SM-guld 9.00 Unibet

Hur ser chanserna ut för resterande lag?

Det finns också möjligheter för att andra lag kan slå ur underläge och skrälla sig till ett SM-guld. Slutspelshockey är en helt annan typ av hockey är grundserie-hockey och det är något man ska ha i åtanke, när man spekulerar om vilka som har chans på SM-guldet.

Till exempel, så har vi Frölunda HC. Ett lag som ligger utanför topp 4 listan, trots att de är regerande mästare både i SHL och i CHL. Det är ett perfekt exempel på ett lag som är van att kriga om titlar och har en hel del erfarenhet.

Frölunda HC vinner SM-guld 16.00 Betsafe

Leksands IF – första SM-guldet på 46 år?

Mitt speltips för vinnare av SM-guldet 2021 är Leksands IF. Det här är ett lag som, med en del flyt, undvek nedflyttning till HockeyAllsvenskan förra säsongen. I år har de imponerat i stora delar. Tränare Björn Hellqvist har skapat något väldigt intressant och Leksand har nu för första gången på flera år spelat med ett lugn i sitt spel som tidigare saknats.

De har en superkedja i HrivikCamper och Cehlarik, varav de två förstnämnda gjort fler poäng än någon annan leksing gjort i SHL på 18 år. Får man bara tillbaka Cehlarik från sin skada, så är Leksand ett lag att hålla ett öga på inför SM-slutspelet 2021.

Leksands IF 594x450

Vem vinner poängligan i SM-slutspelet?

Grundseriens poängliga vanns av Leksands Marek Hrivik trots att han var lite av en underdog när man kikade på oddsen för en månad sedan. Nu, inför slutspelet, är det återigen Växjös Emil Pettersson och Rögles Daniel Zaar som står som favoriter att vinna poängligan.

Det första man bör ha i åtanke när man tänker på poängliga-vinnare i slutspelet, är att tänka på vilka lag som kommer ta sig längst. Mitt speltips för vinnare av SM-guldet är Leksands IF som avslutade grundserien otroligt starkt med hela 13 vinster på de sista 14 matcherna. Om Leksand tar SM-guldet, så är det mycket troligt att Hrivik står som poängligavinnare och MVP när det hela är över.

Marek Hrivik vinner poängligan 13.00 Betsafe

Kanske Emil Pettersson blir ”guldmannen” i år liksom brorsan Elias var när Växjö vann guldet 2018?

Emil Pettersson vinner poängligan 8.00 Betsafe

Tips: Leksand vinner SM-guld.

Det blir en skräll. Leksands IF vinner SM-guld för första gången på 46 år.
Bäst odds (9.00) hittar du hos Betsafe

Satsa