Innehåller betald marknadsföring

Denna text innehåller hänvisningar till tjänster och produkter från en eller flera av våra partners. Det innebär att om du klickar på en länk till dessa produkter/tjänster är det möjligt att vi kommer erhålla betalning i form av annonsintäkter.

Skidskytte: Hochfilzen – Sprint damer och herrar 11/12 - Sverige slår Norge

De svenska skidskyttarna har fått en lysande start på säsongen. Framför allt Hanna Öberg med två segrar och Sebastian Samuelsson med en. Frågan är om det ska bli ytterligare seger för någon av dem i Hochfilzens sprintar?
Skidskytte: Hochfilzen – Sprint damer och herrar
December 11,2020
11:30

Bild: Andreaze (CC BY-SA 4.0)

Sänds på SVT och SVT Play. Start 11:30.

Damernas sprint 7,5 km

Hanna Öberg vann bägge sprintarna i Kontiolahti och är förstås storfavorit även här. Hennes främste utmanare är norskan Marte Olsbu Røiseland som var tvåa bakom Öberg i första sprinten och även tvåa i jaktstarten i söndags där Öberg var trea.

Med tanke på hur Öberg åkte i sprintarna i Kontiolahti är det svårt att se hur norskan ska kunna rå på henne i Hochfilzen. Det känns helt enkelt som att Hanna Öberg kommer vara före Marte Olsbu Røiseland i mål.

Herrarnas sprint 10 km

Sebastian Samuelsson gjorde en urstark insats i jaktstarten i söndags. Svensken gick ut som 18:e man, över en minut efter sprintvinnaren Tarjei Bø. Men endast en bom lyckades Samuelsson ta sig upp hela vägen till täten och vinna loppet. Snacka om att svensken är i kalasform både skjut- och åkmässigt.

I en head-to-head i fredagens sprint känns det verkligen som Samuelsson kommer kunna ge världscupledaren Johannes Thingnes Bø, som var trea i jaktstarten en rejäl match. Dessutom sköt norrmannen tre bom i jaktstarten, vilket inte bådar gott inför sprinten.

Hanna Öberg - Vinnare H2H Marte Olsbu Røiseland 1.85 Betsson
Sebastian Samuelsson - Vinnare H2H Johannes Thingnes Bø 2.80 Betsson

Tips: Sverige slår Norge

Både Hanna Öberg och Sebastian Samuelsson är i kalasform och det känns faktiskt som att bägge två kommer att sluta på en bättre placering än både Marte Olsbu och Johannes Thingsnes Bö i en Head-to-Head.
Bäst odds finns hos Betsson som ger 1.85 i odds för Hanna Öberg och 2.80 i odds för Sebastian Samuelsson som vinnare i H2H.

Satsa

Senaste speltips