Innehåller betald marknadsföring

Denna text innehåller hänvisningar till tjänster och produkter från en eller flera av våra partners. Det innebär att om du klickar på en länk till dessa produkter/tjänster är det möjligt att vi kommer erhålla betalning i form av annonsintäkter.

Skidskytte: Kontiolahti – 10 km jaktstart damer 6/12 15:15 - Öberg tar tredje VC-segern

Hanna Öberg gjorde återigen succé när hon återigen vann sprinten i skidskytte i Kontiolahti. Idag går hon ut i ledning i jaktstarten och frågan är om det ska bli säsongens tredje seger i världscupen
Skidskytte: Kontiolahti – 10 km jaktstart damer
December 06,2020
15:15

Bild: Andreaze (CC BY-SA 4.0)

Sänds på SVT och SVT Play. Start 15:15.

Hanna Öberg visade med segern i sprinten i torsdags att hon är i strålande form och lär bli en svår nöt att knäcka för konkurrenterna.

Favoriterna

Hanna Öberg

Favorit efter andra raka segern i sprint i torsdags där hon sköt fullt i båda skjutningarna och var 10 sekunder före tvåan, fransyskan Anais Chevalier. Hanna Öberg är i strålande åkform och kan troligtvis kosta på sig en bom och ändå vinna.

Marta Olsbu Røiseland

Kanske främsta utmanare till Hanna Öberg och går ut dryga halvminuten efter svenskan. Var tvåa i förra veckans sprint, men lär behöva skjuta fullt om hon ska ha någon chans att slå Hanna Öberg.

Elvira Öberg

Hanna Öbergs lillasyster som skrällde och tog tredjeplatsen i sprinten i torsdags efter en bom totalt. Går ut fem sekunder före Røiseland och kan få draghjälp av norskan. Lite av en outsider, men skjuter Elvira Öberg fullt kan hon vara med och slåss om segern.

Öberg mot ännu en seger?

Eftersom Hanna Öbergs åkform är formidabel måste de andra troligtvis skjuta fullt för att kunna slå henne. Svenskan har nog till och med råd att skjuta en eller två bom och ändå vinna.

Tips: Öberg tar tredje VC-segern

Hanna Öberg är just nu bästa skidskytten i världen på damsidan och det enda som kan fälla henne i jaktstarten är dåligt skytte. Därför blir tipset att det blir ännu en svensk seger i Kontiolahti.
Bäst odds finns hos Betsson som ger 1.70 i odds för Hanna Öberg som segrare.

Satsa

Senaste speltips