Innehåller betald marknadsföring

Denna text innehåller hänvisningar till tjänster och produkter från en eller flera av våra partners. Det innebär att om du klickar på en länk till dessa produkter/tjänster är det möjligt att vi kommer erhålla betalning i form av annonsintäkter.

Skidskytte: Kontiolahti – 7,5 km sprint damer - Hanna Öberg vinner igen

Hanna Öberg gjorde stor succé när hon i söndags vann sprinten vid världscuppremiären i skidskytte i Kontiolahti. Imorgon väntar ytterligare ett sprintlopp i Kontiolahti och frågan är om Öberg kan återupprepa succén?
Skidskytte: Kontiolahti – 7,5 km sprint damer
December 03,2020
16:30

Bild: Andreaze (CC BY-SA 4.0)

Sänds på SVT och SVT Play. Start 16:30.

Hanna Öberg visade med segern på samma sträcka i söndags att hon är i strålande form och lär bli en svår nöt att knäcka för konkurrenterna.

Favoriterna

Hanna Öberg

Favorit efter söndagens seger där hon sköt fullt i båda skjutningarna och var över 20 sekunder före tvåan, vilket är en ganska stor marginal i ett lopp som bara mäter 7,5 km med en åktid på drygt 21 minuter. I distansloppet över 15 km dagen innan blev hon sjua efter två bom.

Dorothea Wierer

Har vunnit den totala världscupen de två senaste säsongerna och tillhör egentligen favoriterna i varje lopp. Vann distansloppet i lördags efter fyra felfria skjutningar. I sprintloppet fick hon dock inte alls till det utan slutade 22:a efter en bom. Räkna dock med en revanschsugen italienska i torsdagens sprint.

Marta Olsbu Røiseland

Tvåa bakom Hanna Öberg i sprinten och dessutom regerande världsmästarinna i sprint. Troligtvis Öbergs främsta utmanare. Hade dock nästan en halv minuts sämre åktid, vilket innebär en straffrunda. Måste skjuta fullt om hon ska ha någon chans på segern.

Öberg snabbare i spåret

Hanna Öbergs åkform är det som kan fälla avgörandet i det här loppet. Skjuter hon fullt lär hon vinna. Men, frågan är om till och med kan skjuta en bom och vinna ändå? Det känns nästan så.

Tips: Hanna Öberg vinner igen

Att gå ut och veta att man åker snabbare än alla andra ger förstås en enorm skjuts i självförtroendet. Därför känns det som att Hanna Öberg kommer att vinna även den här sprinten, vilket också blir tipset.
Bäst odds finns hos Betsson som ger 3.25 i odds för Hanna Öberg som segrare.

Satsa

Senaste speltips