Innehåller betald marknadsföring

Denna text innehåller hänvisningar till tjänster och produkter från en eller flera av våra partners. Det innebär att om du klickar på en länk till dessa produkter/tjänster är det möjligt att vi kommer erhålla betalning i form av annonsintäkter.

Skidskytte: Världscupen i Anterselva 15 km damer 21/1 - Öberg högst på pallen

Hanna Öberg visade fin form med sin tredjeplats i masstarten i Oberhof förra helgen. På torsdag väntar favoritdistansen 15 km i Anterselva. Ska Hanna Öberg ta tredje världscupsegern den här säsongen?
Skidskytte: Anterselva – 15 km damer
Januari 21,2021
14:15

Bild: Andreaze (CC BY-SA 4.0)

Sänds på SVT och SVT Play. Start 14:15.

På 15 km distans betyder skyttet allt eftersom man istället för straffrunda vid bom straffas med en minuts tidstillägg.

Favoriten

Hanna Öberg

15 km distans och Hanna Öberg är en mycket lyckad kombination. För det var just på den här sträckan som hon tog OS-guld 2018 och därefter även VM-guld 2019. Hittills har det bara körts ett 15 km-lopp den här säsongen och det var premiären i Kontiolahti. Där var Hanna Öberg sjua med två bom. Hade hon skjutit fullt hade hon vunnit.

Utmanarna

Marte Olsbu

Världscupledaren Marte Olsbu är i princip alltid en vinnarkandidat i varje lopp. Dock verkar skjutformen vara sådär hos norskan. Hela fyra bom i masstarten förra helgen.

Dorothea Wierer

Totala segrarinnan i världscupen förra säsongen och vann också det enda distansloppet som körts den här säsongen. Har inte riktigt fått till det den här säsongen på det sätt som vi är vana vid. Men, sköt bara två bom i masstarten i söndags och håller hon nere bommarna blir Wierer farlig.

Spelbolag med bra odds

Skyttet avgör

Som vanligt i ett distanslopp över 15 km blir skyttet avgörande. Skjuter Hanna Öberg inte mer än en bom lär hon vinna. Även två bom kan räcka till seger om hon är snabb i spåret.

Hanna Öberg vinnare 9.00 Mr green

Tips: Öberg högst på pallen

Norskorna skjuter för dåligt och Wierer åker lite för långsamt. Det sammantaget talar för Hanna Öberg i det här loppet, då hon både åker och skjuter bra för tillfället. Därför blir tipset att det blir svensk seger på 15 km i Anterselva.
Bäst odds finns hos Betsson som ger 3.75 i odds för seger för Hanna Öberg.

Satsa

Senaste speltips