Innehåller betald marknadsföring

Denna text innehåller hänvisningar till tjänster och produkter från en eller flera av våra partners. Det innebär att om du klickar på en länk till dessa produkter/tjänster är det möjligt att vi kommer erhålla betalning i form av annonsintäkter.

Skidskytte: Världscupen sprint herrar och damer - Dubbelt svenskt på pallen

Världscupen i skidskytte närmar sig slutet. På torsdag och fredag väntar sprint för både herrar och damer med bra chanser till svenska topplaceringar. Framför allt från Sebastian Samuelsson och Hanna Öberg.
Vid 5.50 Odds, ett 10kr bet ger en vinst på 55kr
skidskytte-vm 2021
Skidskytte: Nove Mesto – Sprint damer och herrar
Mars 11,2021
17:30

Photocredits: Getty Images

Sänds på SVT och SVT Play. Herrarnas sprint torsdag 11 mars 17:30. Damernas sprint fredag 12 mars 17:30.

Herrarnas sprint 10 km

I de sprintar som hittills körts i världscupen har mycket handlar om Norge. Och på pappret är Johannes Thingnes Bø favorit även inför den här sprinten. Men, i förra veckans sprint som också kördes i tjeckiska Nove Mesto tog sig ingen norrman på pallen. Istället vann fransmannen Simon Desthieux före Sebastian Samuelsson och tysken Arnd Peiffer.

Sebastian Samuelsson visade att den fina formen från skidskytte-VM håller i sig. Med fullt skytte och bra körning i spåret var han till slut bara 2,4 sekunder bakom Desthieux. Räkna med att Samuelsson kan vara på pallen även i den här sprinten eller kanske till och med allra högst upp.

Damernas sprint 7,5 km

På damsidan har det i sprint den här säsongen handlat väldigt mycket om norska världscupledarinnan Tiril Eckhoff. Av de åtta sprintar som körts under säsongen har hon vunnit fem, men det är jämnt i toppen på damsidan. Marte Olsbu Røiseland är en av de som kan utmana Eckhoff och så givetvis Hanna Öberg, som har två segrar i sprint den här säsongen. Får svenskan bara till skyttet kan hon vara med och slåss högt upp i resultatlistan.

Spelbolag med bra odds

Tips: Dubbelt svenskt på pallen

Sebastian Samuelsson fortsätter att visa fin form och skjuter han bara fullt kommer han att vara på pallen igen. Hanna Öberg har många pallplatser den här säsongen och nu känns det som att det är dags igen. Tipset blir att bägge tvåa hamnar på pallen
Bäst odds finns hos Betsson som ger 5.50 i odds för att Sebastian Samuelsson slutar på pallen och 4.00 för att Öberg gör det samma.

Satsa

Senaste speltips