Innehåller betald marknadsföring

Denna text innehåller hänvisningar till tjänster och produkter från en eller flera av våra partners. Det innebär att om du klickar på en länk till dessa produkter/tjänster är det möjligt att vi kommer erhålla betalning i form av annonsintäkter.

SM-final bandy: Villa Lidköping–AIK 3/4 16:15 - Villa Lidköping tar hem guldet

I årets SM-final i bandy möts grundseriens två bästa lag i form av Villa/Lidköping och AIK. Frågan är om uppstickaren AIK ska kunna stoppa Villa från att ta hem sitt andra SM-guld på tre år?
Villa Lidköping–AIK
April 03,2021
16:15

Bild: Arild Wågen (CC BY-SA 4.0)

Sänds i SVT2 och på SVT Play. Start 16:15.

Förlorat en match i slutspelet

SM-finalen i bandy är en riktig klassiker. I år ställs ettan och tvåan från grundserien mot varandra. Att Villa Lidköping skulle vinna grundserien var knappast någon överraskning och med tanke på den satsning som AIK gjorde inför säsongen är det inte heller så konstigt att laget slutade tvåa.

Villa Lidköping har under slutspelet drabbats hårt av covid-19 och semifinalserien mot Sandviken fick skjutas fram flera gånger. Å andra sidan har det inte märkts på planen då Villa vunnit sex av sju slutspelsmatcher. I kvartsfinalen blev det 3-0 i matcher mot Sirius och i semifinalen 3-1 i matcher mot Sandviken.

Har inte spelat på nästan två veckor

AIK har haft en lång uppladdning inför den här SM-finalen. Laget har inte spelat sedan 22 mars när man vann den femte och avgörande matchen mot Edsbyn i semifinalen. AIK har därmed haft god tid på sig att ladda upp och lär vara utvilade inför finalen. Å andra sidan kan laget ha tappat i matchtempo jämfört med Villa. Dessutom har AIK varit lite ojämna i slutspelet.

Villa/Lidköping – SM-guld 1.83 Betsson
AIK – SM-guld 1.87 Betsson

https://twitter.com/VillaLidkpingBK/status/1376972565206433796

Villa ett nummer större

Villa Lidköping har varit säkerheten själv hela den här säsongen, vilket man framför allt visat i slutspelet. Trots att samtliga spelare i laget drabbades av corona övertygade laget i semifinalserien mot Sandviken. Samtidigt har AIK inte spelat på närmare två veckor och det kan få utslag på planen. Det känns helt enkelt som att Villa är lite vassare.

Spelbolag med bra odds

Tips: Villa Lidköping tar hem guldet

Villa Lidköping är Sveriges bästa bandylag och det känns som att det ska mycket till för att AIK ska kunna ändra på. Villa lär sätta gasen i botten från början och därför blir tipset att Villa leder redan i halvtid och att laget sedan behåller ledningen hela vägen till slutsignalen.
Bäst odds finns hos Nordicbet som ger 3.00 i odds för att Villa Lidköping leder både i halvtid och efter full tid.

Satsa

Senaste speltips