Söderberg med lyckad nhl-debut 22-04-13

Svenska hockeyspelaren Carl Söderberg gjorde sent i lördags natt sin NHL-debut för Boston Bruins. Debuten blev dock inte krönt av en seger då gästande Pittsburgh Penguins vann matchen med 2-3. Carl Söderberg, som tidigare spelade i Linköping blev klar för Bruins för knappt en vecka sedan. Han var en av LHC’s viktigaste spelare under grundserien och i slutspelet (efter sin avstängning). Att han hade potential att spela i NHL kunde många se och det kom förmodligen inte som någon större chock för klubbdirektör Mike Helber när så en NHL-klubb kom med en förfrågan.

Carl Söderberg fick spela strax över sexton minuter i sin första match för Bruins. Att han fick spela i tredjekedjan låter sämre än vad det var då han fick en av världens bästa hockeyspelare genom tiderna bredvid sig – Jaromir Jagr. Under matchen noterades Söderberg för en utvisning och för att ha varit på isen vid ett mål framåt och ett bakåt.

Söderberg fick goda vitsord efter matchen och han själv borde vara nöjd med sin insats. Är han inte det kan han ju kanske fundera över hur många spelare som fått förmånen att debutera i NHL med Jaromir Jagr som kedjekompis?
Hatten av för Söderberg.

Hatten av för Söderberg.

Satsa