Innehåller betald marknadsföring

Denna text innehåller hänvisningar till tjänster och produkter från en eller flera av våra partners. Det innebär att om du klickar på en länk till dessa produkter/tjänster är det möjligt att vi kommer erhålla betalning i form av annonsintäkter.

Sommar-OS: Odds Daniel Ståhl diskus

Daniel Ståhl är ett av Sveriges största guldhopp i Tokyo, vilket inte är så konstigt med tanke på att han är nummer ett i diskus just nu. Ska han ta Sveriges första OS-guld i friidrott sedan 2004?
Vid 1.50 Odds, ett 10kr bet ger en vinst på 15kr
OS diskus final
Juli 31,2021
12:00

Finalen i diskus i sommar-OS sänds på Kanal 5 och Discovery+ med start lördag 31 juli 12:00.

Vi på odds.se går igenom dagligen alla bästa odds så du som användare kan få mer för dina pengar.

Etta på världsrankingen

Först ut av de svenska guldhoppen i friidrott är Daniel Ståhl i diskus och det går väl inte att säga annat än att svensken är storfavorit. För ett par veckor sedan tog han hem Diamond League-tävlingen på Bislett i Oslo och några dagar senare även den på Stockholms stadion. Bägge gångerna kastade han över 68 meter.

Utöver det är han även etta på världsrankingen och även den som kastat längst i år med 71,40 m, vilket bara är några decimeter från hans personliga rekord. Dessutom är han regerande världsmästare och har tagit minst silver i de tre senaste mästerskapen. Största hotet mot Ståhl är troligtvis slovenen Kristjan Ceh, som kastade över 70 meter för ett par veckor sedan.

Men, svensken har som sagt också kastat långt i år och kastar han över 71 meter och kanske till och med upp mot sitt svenska rekord, ja då bör det bli ett OS-guld. I så fall det första i friidrott sedan OS i Aten 2004 när Christian OlssonStefan Holm och Carolina Klüft alla tog guld.

Fakta – Daniel Ståhl

Ålder: 28
Längd: 2,00 m
Vikt: 155 kg
Personbästa: 71,86 m (SR)
Meriter: VM-guld 2019, VM-silver 2017, EM-silver 2018

OS diskus – Schema

Kval: Fredag 30 juli 02:00
Final: Lördag 31 juli 12:00

Tips: Daniel Ståhl

Daniel Ståhl har varit säkerheten själv i år och har han toppat formen till Tokyo så ska han kunna kasta hem OS-guldet, även om det kan bli en jämn final.
Bra odds finns hos Unibet som ger 1.50 för guld till Daniel Ståhl.

Satsa

Senaste tipsen att betta på