Stenhårt londonderby 08-05-13

Kampen om de två sista platserna till nästa års Champions League är snart avgjord. Det återstår dock några matcher innan det står helt klart vilka lag som kommer att få vara med och dela på de Europeiska cupmiljonerna.

Lagen det står mellan är Arsenal, Chelsea och Tottenham. Chelsea ligger i dagsläget på tredje plats med 68 inspelade poäng. Tätt bakom på fjärde plats ligger Arsenal på 67 poäng och på femte plats ligger Tottenham på 65 poäng. Arsenal har dock en match mer spelad än både Chelsea och Spurs.

Ikväll ska dock förutsättningarna jämnas ut då Chelsea tar emot Tottenham på Stamford Bridge. Vid vinst för hemmalaget Chelsea, drar man ifrån och blir klara för Champions League spel (beroende på bättre målskillnad än Tottenham). Vinner Tottenham blir det verkligen en strid in det sista.

För alla som följt den engelska fotbollen genom åren och som kan sina derbymatcher, vet att detta Londonderby normalt inte är lika känslodaddat som det mellan Arsenal och Tottenham. Dock kommer kvällens match att ha en extra krydda av sällsynt art och jag skulle inte bli förvånad om vi får se en annan typ derbytillställning än vanligt, då båda lagen är under press och kommer att gå för seger i 90 minuter. Vi kanske till och med får se ett rött kort för en gångs skull i detta derby?

Vi kanske till och med får se ett rött kort för en gångs skull i detta derby?

Satsa