Svår bortamatch för lhc-08-10-13

SHL har verkligen dragit igång som ett ånglok och var och varannan dag vankas det hockey på hög nivå. Ikväll har turen kommit till Växjö och LHC att göra upp om poängen och det är minst sagt en intressant match.
Växjö – Linköpings HC
oktober 08,2013
19.00

Båda lagen kommer från ett intensivt matchande. För Växjös del har inneburit sju av nio poäng på kontot. LHC har dock haft det något tyngre då de endast spelat in tre poäng. Med utgångspunkt i den statistiken ligger det således en dold förväntan på hemmalaget här. Dessutom ligger det en hel del frågeställningar som väntar på svar. Är detta bara en tillfällig formtopp av Växjö? Har man vad som krävs för att följa upp en bra matchserie när kravnivån ökar?

Till kvällens match förväntar jag mig i alla fall att Växjö fortsätter på den inslagna vägen och spelar med stort självförtroende. Man är tillbaka på hemmais efter två raka bortamatcher och man är garanterat sugna på att ge sina hemmasupportrar en seger. Jag förväntar mig också att man fortsätter att arbeta hårt i defensiven, för det är just den defensiva förmågan som starkast har bidragit till de inspelade poängen.

När det gäller LHC känns det som om laget fortfarande har en liten knut kvar att lösa upp när det handlar om att få struktur i det egna spelet. Man gör visserligen en hel del mål och har en stark PP-lina, men det räcker inte om inte hela laget är överens som hur man ska spela, både försvarsspel och anfallsspel.

Summan av kardemumman blir ett underspel på målproduktionen i matchen -5,5.

Speltipset

Sport: Ishockey
Härkomst: SHL
Match/Event: Växjö – Linköpings HC
Spel: Antal mål i matchen, -5,5
Odds: 1,55
Insats: 5/10 units
Spelsajt: Nordicbet.com
Spelstopp: 19.00
Resultat: VINST! 1-1, full tid Växjö – LHC

Summan av kardemumman blir ett underspel på målproduktionen i matchen -5,5.

Satsa