Sverige inleder karjala cup 11-07-13

Nu när vi är i november faller det sig liksom naturligt att hockeysäsongen för vårt kära landslag Tre Kronor rullar igång på allvar. Även om man spelade den första landslagsturneringen i slutet av augusti (Chzech Hockey Games) var det för många fans inte riktigt läge för ishockey när det fortfarande var +20 grader utomhus.
Sverige – Tjeckien
Juli 11,2013
19.00

Turneringen som nu ska spelas är prestigefulla Karjala Cup. Matcherna kommer att spelas både i Finland och i Sverige. För Tre Kronors del kommer den första matchen att spelas på hemmaplan i Läkerol Arena (Brynäs hemmaplan) och för motståndet står Tjeckien.

Till turneringen har förbundskapten Per Mårts kallat en trupp med väldigt begränsad erfarenhet från spel på den här nivån. Till detta lag har han så utsett Joel Lundqvist (till vardags i Frölunda) till lagkapten. Att han är man nog för uppdraget känns kanske inte så konstigt, särskilt inte om man ser till hans historia som bland annat innehåller två VM-guld.

Om inte Sverige genomför ett smärre mirakel här finns det risk för ett riktigt debacle. Offensivt saknar man tongivande och vägvisande spelare. Defensivt likaså, inte minst på målvaktssidan.

Med tanke på de svenska förutsättningarna, tror jag att man får svårt att hålla Tjeckerna borta från målprotokollet. Jag spelar därför överspelet att Tjeckien gör +1,5 mål i matchen. Det ger acceptabla 1,46 gånger pengarna hos Unibet.

Speltipset

Sport: Ishockey
Härkomst: Karjala Cup
Match/Event: Sverige – Tjeckien
Spel: Bortalaget gör +1,5 mål i matchen
Odds: 1,46
Insats: 6/10 units
Spelsajt: Unibet.com
Spelstopp: 19.00

Resultat: Förlust! Sverige – Tjeckien, 6-0

Satsa