Innehåller betald marknadsföring

Denna text innehåller hänvisningar till tjänster och produkter från en eller flera av våra partners. Det innebär att om du klickar på en länk till dessa produkter/tjänster är det möjligt att vi kommer erhålla betalning i form av annonsintäkter.

EM-kval: Sverige–Rumänien - Blågul seger med 8 mål

Sverige inleder resan mot EM i Ungern och Slovakien mot Rumänien på hemmaplan i Partille. Sverige är klara favoriter i sin grupp och bör inte ha några större problem att ta sig till EM-slutspelet om ett drygt år.
Sverige–Rumänien
November 05,2020
18:10

Sverige tillhör ett av de bästa lagen i Europa medan Rumänien jagar sin första EM-plats på över 20 år.

Lagens förutsättningar

Sverige

I senaste EM-turneringen på hemmaplan tidigare i år gick Sverige till andra gruppspelsrundan, men väl där tog det stopp och till slut blev det inte bättre än en sjundeplaceringen för det svenska laget. Till EM 2022 ska inte Sverige ha några större problem att ta sig. Förutom Rumänien finns även Montenegro och Kosovo. De två bästa lagen i gruppen är klara för EM. Dock får Sverige i fortsättning klara sig utan Mattias Zachrisson, som tvingats avsluta karriären på grund av skadeproblem.

Rumänien

Rumänien har inte funnits med i ett EM-slutspel sedan 1996. Dock var laget i VM både 2009 och 2011, men gick inte vidare från första gruppspelet. I den här kvalgruppen kommer Rumänien troligtvis få kämpa om tredjeplatsen tillsammans med Kosovo, vilket kan räcka för en EM-plats om man hamnar bland de fyra bästa treorna.

Sverige storfavoriter

Sverige är tveklöst storfavoriter i den här matchen. Allt annat än svensk seger är en stor skräll. En sådan här match vinna tämligen komfortabelt. Med tanke på att Sverige även har bortamatch mot Kosovo på söndag känns det som att det svenska laget inte kommer att göra mer än precis det som krävs för att vinna.

Svergie vinner grupp E 7.50 Bethard

Tips: Blågul seger med 8 mål

Någon total utklassning känns därför inte så sannolikt. Snarare känns det som att det kommer att stanna vid 7-8 måls seger. Tipset blir att Sverige vinner med åtta mål, det vill säga matchen slutar oavgjort om Sverige börjar med -8 mål. Bäst odds finns hos Bethard som ger 9.25 i odds för oavgjort om Sverige startar på -8.

Satsa