Innehåller betald marknadsföring

Denna text innehåller hänvisningar till tjänster och produkter från en eller flera av våra partners. Det innebär att om du klickar på en länk till dessa produkter/tjänster är det möjligt att vi kommer erhålla betalning i form av annonsintäkter.

Sverige vs Turkiet - Bra läge för Sverige att nå EM i basket

Efter att ha spelat bra i den andra kvalrundan har Sverige nu ett mycket bra läge att nå EM i basket nästa år, vilket i så fall skulle bli första gången sedan 2013 som Sverige lyckas kvalificera sig för ett stort mästerskap i basket. För att Sverige ska ta sig till EM krävs att man slutar minst trea i sin kvalgrupp, där man bland annat möter Turkiet.
Sverige–Turkiet
Februari 24,2020
20:00

Sverige

Sverige har tagit sig till den avgörande rundan i EM-kvalet genom att man vann sin grupp i den andra kvalrundan, som förutom Sverige även bestod av Danmark och Vitryssland. Dock var det knappast utan spänning som Sverige tog sig vidare. Faktum var att samtliga tre lag slutade på sex poäng, men eftersom Sverige hade bäst målskillnad av de tre var det till slut det svenska laget som tog sig vidare.

Förutom Turkiet ingår även Kroatien och Holland i Sveriges grupp. Favoriter i gruppen är Kroatien och Turkiet som gjort bäst ifrån sig i de senaste mästerskapen. På pappret är det Sverige och Holland som kommer att få kämpa om tredjeplatsen i gruppen.

Turkiet

På grund av bra seedning går Turkiet direkt in i det avslutande kvalet. Dock kan man knappast säga att Turkiet tillhör toppen inom europeisk basket. I både EM 2017 och EM 2015 åkte laget ut i åttondelsfinal och i VM 2019 tog det slut redan i gruppspelet.

Lite längre tillbaka har det dock gått bättre för det turkiska basketlandslaget då det i såväl EM 2001 som VM 2010 blev silver.

Speltips

Skulle Sverige i slutändan nå EM nästa år hade det förstås varit en stor succé. Dock krävs att man vinner åtminstone ett par matcher. Dock är inte den här matchen en sådan match som Sverige ska vinna då Holland med största sannolikhet kommer att bli det lag som det svenska laget kommer att få tampas med om den sista EM-platsen.

Men, Sverige har en bra chans att vinna även mot Turkiet. Lagen möttes nämligen även i kvalet till VM 2019 och då vann Sverige faktiskt med uddamålet på hemmaplan, 59-58. Å andra sidan blev det storförlust på bortaplan med 77-52.

Med tanke på det känns det som att Turkiet är knappa favoriter även här och därför blir tipset att det turkiska laget vinner den här matchen och det med minst fem poäng, det vill säga med -4,5 i handikapp. Bäst odds finns hos Nordicbet som ger 1.81 för den utgången.

 

Today’s game tips:

Sports: Basketball

Match: Sweden-Turkey

League / Tournament: European Championship qualifiers

 

FAQ

  • When is the European Championship in basketball played? – Basket-EM 2021 will be played September 2-19.
  • Where is the European Championship in basketball played? – Basket-EM 2021 is played in Germany, Italy, the Czech Republic and Georgia.
  • How does Sweden go to the European Championships? Sweden goes to the European Championship by finishing at least three in its qualifying group.
  • What teams does Sweden face in their qualifying group? Sweden meets in the qualifiers Croatia, Turkey and the Netherlands.
  • When was Sweden last in the European Championship in basketball? – The last time Sweden was in a European Championship was 2013 in Slovenia, where the Swedish team went out already in the first group game.

Tips: 2, handikapp 4,5

Odds: 1.81 Spelsajt: Nordicbet Spelstopp: Måndag 24 februari 20:00

Satsa