Tidigt allsvenskt toppmöte – 17-4-13

Kl.19.00 ikväll spelas ett av den Allsvenska säsongens inledande toppmöten när AIK möter Malmö FF hemma på Friends Arena. Hemmalaget AIK, som förlorade mot Åtvidaberg senast (1-0 på bortaplan), ska nu försöka hitta ett funktionellt anfallsspel och något som liknar målproduktion. AIK har inte gjort mål i sina två senaste matcher.

Bortalaget för dagen kommer dock till matchen med ett betydligt mer munter statistik. Tre matcher har man spelat och på dessa har man gjort fem mål framåt. Detta har även resulterat i att man är obesegrad med två segrar och en oavgjord.

För AIK:s del handlar det förutom att göra mål, även om att samla kraft inom laget. Man behöver lägga de tre första matcherna bakom sig och försöka hitta harmoni i sitt spel och försöka dra nytta av att spela på en sådan magnifik arena som Friends Arena. I dagsläget känns det snarare som att arenans storlek, det fina gräset och atmosfären kring planen sätter ohanterlig press på laget?
Klarar Malmö FF av stämning och atmosfär på Friends Arena kan det bli ytterligare en plump i protokollet för AIK. Håller det himmelsblå laget måttet? Svaret får vi ikväll!

Håller det himmelsblå laget måttet? Svaret får vi ikväll!

Satsa