Tre upp och tre ner 14-05-13

Premier League är nästan färdigspelad den här säsongen. Endast två matcher återstår och för många lag innebär resultaten i de varken någon fördel eller nackdel. För somliga lag innebär dock de två avslutande matcherna allt! Det handlar om att vinna eller försvinna, att spela i den miljonstinna turneringen Champions League eller inte, eller att spela i Europa över huvud taget.

Tre lag kommer att tvingas lämna Premier League. Två av dessa har varit klara sedan en tid tillbaka (Reading och QPR). Vilket lag som representerar det tredje är dock inte klart än. För närvarande är det Wigan som har den äran, men ett bra resultat borta mot Arsenal ikväll kan ändra på den saken.

Även om det på många sätt är tråkigt att behöva säga farväl till tre lag från högsta serien, innebär det att det finns plats för tre nya! Dessa nya lag kommer från The Championship och precis som i PL är två av dessa redan är klara (Cardiff och Hull). Det tredje laget kommer att avgöras i en riktig play-off final mellan Watford och Crystal Palace.
Engelsk fotboll i de sista skälvande veckorna på säsongen är verkligen något alldeles extra det!

Engelsk fotboll i de sista skälvande veckorna på säsongen är verkligen något alldeles extra det!

Satsa