Tronskifte I man utd 09-05-13

Under flera år har det talats och spekulerats om framtiden för den gamle tränarkungen från Skottland, Sir Alex Ferguson. Idag kom så äntligen ett definitivt besked om Manchester Uniteds legendariska ledare, då United bekräftade att Ferguson kommer att sluta efter säsongen.

Sir Alex är en enorm fotbollsikon som saknar motstycke i modern fotbollshistoria. Han tog över ett sargat och trasigt Manchester United i mitten av 80-talet och har fram till idag format klubben på ett högst föredömligt sätt.

Hans drivkraft och sug efter ytterligare segrar har varit fullkomligt obegriplig. Utan att lägga till med någon bitter efterton kan man lugnt konstatera att Sir Alex personifierat uttrycket ”mycket vill ha mer”. För vad annat kan man säga om en man som totalt vunnit 38 troféer?

Vem som ska ta över efter Ferguson är inte klart men United har bekräftat på sin hemsida att en efterträdare ska utses inom kort. Givetvis är det ett jobb som många managers skulle ta om de så bara fick chansen! Heta kandidater som det ryktas om är José Mourinho, David Moyes och Jurgen Klopp. Personligen tror jag att vi får se en viss portugis vid rodret när stormen ridit över.
In the meantime är det inget annat att göra än att lyfta på hatten för en av fotbollens allra största – Sir Alex Ferguson.

In the meantime är det inget annat att göra än att lyfta på hatten för en av fotbollens allra största – Sir Alex Ferguson.

Satsa