Två stora överraskningar 07-05-13

Hockey-VM är i full gång och somliga lag har övertygat och lång överträffat ställda förväntningar. Ett av dessa lag är Norge, som genom fina resultat mot bland annat Danmark och Slovenien nu seglat upp till en andraplats i grupp A.

Det lag som leder gruppen är Schweiz och även dem har levererat! Schweiz resultat är dock aningen mer respektingivande då man tagit poäng av Kanada, Tjeckien och värdnationen Sverige! Att Norge skulle ligga tvåa i sin grupp efter två inledande matcher var det få experter som trodde på förhand. Att Schweiz skulle göra det än bättre, var det om möjligt ännu färre som trodde!
För Norges del har man kanske inte satts på direkta svårigheter än då varken Danmark eller Slovenien är några vidare hockeynationer i ärlighetens namn. Att man har tagit ytterligare ett steg som lag står dock klart och det ska verkligen bli intressant att följa hur utvecklingen fortskrider.

Norge spelar sin nästa match ikväll kl.20.15 och för motståndet står KanadaSchweiz spelar på onsdag och möter då Slovenien. Kanske blir det fortsatta poängmatcher för VM’s två stora överraskningar!

Schweiz spelar på onsdag och möter då Slovenien. Kanske blir det fortsatta poängmatcher för VM’s två stora överraskningar!

Satsa