Innehåller betald marknadsföring

Denna text innehåller hänvisningar till tjänster och produkter från en eller flera av våra partners. Det innebär att om du klickar på en länk till dessa produkter/tjänster är det möjligt att vi kommer erhålla betalning i form av annonsintäkter.

UFC 254: Khabib Nurmagomedov – Justin Gaethje 24/10 23:30

Lördag den 24 oktober kliver Khabib Nurmagomedov och Justin Gaethje in i oktagonen för att bjuda på vad som sägs är årets match i UFC 254. Galan tar plats på Yas Island i Abu Dhabi, även känt som Fight Island – där UFC 254 blir det femte eventet UFC anordnat på två månader.
Khabib Nurmagomedov – Justin Gaethje
November 24,2020
23:30

 I denna artikel täcker huvudmatchen i UFC 254– Khabib ” The Eagle”  Nurmagomedov   mot Justin ”The Highlights” Gaethje.

Fighternas form

Khabib Nurmagomedov

Khabib gör sitt första framträdande sedan han försvarade sin lättviktstitel mot Dustin Poirier i sin senaste fight september 2019. Med ett matchfacit på 28-0 är den obesegrade och regerande mästaren en av de absolut bästa i sporten. Trots att han huvudsakligen är en brottare lyckas han få in 4,11 slag per minut med en träffsäkerhet på 49%. Han har gång på gång visat sig vara en teknisk fighter med både avslutande submissions och KO/TKO. Tidigare i år förlorade Khabib sin mest inflytelserika person inom sporten när hans far gick bort. Huruvida detta kommer att påverka hans form inför och under matchen återstår att se.

Justin Gaethje

Gaethje har gjort sig känd för att bjuda på riktigt bra underhållning och lämnar inget till domarna att avgöra. Med 7,74 slag per minut ligger Gaethje bland toppen i slagstatistiken. Även fast han i genomsnitt får ta emot 8,37 slag per minut stoppar inte det honom från att vinna. Med ett matchfacit på 22-2 har Gaethje avslutat 19 av sina matcher i KO/TKO. Endast en av hans vinster har gått till domslut. Khabib är en fantastisk brottare så Gaethje måste använda sin längdfördel för att hålla avstånd och inte hamna i underläge.

Strid med olika fightingstilar

Khabib är känd för att använda sin brottning för att lägga extremt stort tryck på sina motståndare. Han använder gärna buren för att hålla fast dem tills han ser ett läge att använda sina skickliga nedtagningar. Gaethje är i grunden en brottare men föredrar att stå på två ben. Han är känd för sina otroligt aggressiva slag som han avslutade sina fyra senaste matcher med.

Tips: Vinst på avslut

Khabib är en grym allround fighter som ofta tar sig ut ur underlägen. Lyckas han få ner Gaethje kan det resultera i en avslutad match. Därför blir tipset att Khabib vinner på avslut. Bäst odds finns på Unibet som erbjuder 1.95 i odds på att Khabib vinner på avslut.

Satsa