UFC: Edwards vs Chimaev 20 dec 05:00 svensk UFC-stjärna möter världstrea

Under årets sista UFC-gala får vi se den lovande svensken, Khamzat Chimaev, ta sig an världstrean Leon Edwards . Eventet är UFC Fight Night 186 och utspelar sig i Apex Arena, Las Vegas. En vinst för svensken kan mycket väl innebära en kommande titelfight.
Edwards vs Chimaev
December 20,2020
05:00

Sändningar för UFC Fight Night 186: Edwards vs Chimaev drar igång kl 05:00 på Viaplay.

Leon ”Rocky” Edwards är tillbaka sedan sin senaste fight mot Dos Anjos 20 juli 2019 – motståndaren är den obesegrade svensken Khamzat ”Borz” Chimaev som tagit MMA-världen med storm.

Fighternas form

Khamzat Chimaev

För några månader sen var det få som visste vem Khamzat Chimaev är. Bara tre UFC-fighter senare har Khamzats namn spridit sig som en löpeld genom industrin och är nu rankad på 15:e plats i welterviktsklassen. 26-åringen har ett facit på 9 vinster (3 KO/TKO och 3 submissions) och inte en enda förlust. Men det som imponerar mest av allt är hans genomsnitt på 9,03 slag per minut med en träffsäkerhet på 72%. Även fast denna statistik är från tre matcher i UFC, varav den senaste avslutades efter bara 17 sekunder tack vare en KO – är han inte att leka med. Leon Edwards kommer att bli den tuffaste utmaningen för Khamzat, men just nu ser han helt ostoppbar ut.

Leon Edwards

Leon Ewards var en av få som vågade ta risken att möta en ny och farlig fighter som Khamzat. Efter ett uppehåll på strax över ett år är det dags att kliva in i ringen och försöka ta sin 9:e raka vinst. Edwards har ett imponerande matchfacit med 18 vinster och 3 förluster. Men det ska noteras att 9 av hans vinster är via domslut. Denna southpaw-fighter har ett betydligt lägre genomsnitt i slag per minut på 2,53 med en träffsäkerhet på 47% – men i sann Edwards-anda krävs det bara en armbåge för att avsluta en match.

Första mötet mot en rankad UFC-fighter

Khamzat Chimaev har imponerat på många, inte minst efter att han knockade Gerald Meerschaert efter bara 17 sekunder in i sin tidigare match. Men Leon Edwards blir Khamzats första fight mot en rankad UFC-fighter. Edwards ligger trea i Welterviktklassen bakom Colby Covington och Gilbert Burns, medan Khamzat inte nått rank än.

 

Tips: Khamzat Chimaev vinner

Khamzat har utan tvekan bevisat att han är en fighter som hör hemma i UFC. Khamzat Chimaev är namnet på allas läppar just nu och Leon Edwards kommer inte stå i vägen för en chans till en kommande titelfight. Därför blir tipset att Khamzat vinner. Bäst odds finns på Unibet som erbjuder 1.53 i odds på att Khamzat Chimaev vinner.

Satsa