Innehåller betald marknadsföring

Denna text innehåller hänvisningar till tjänster och produkter från en eller flera av våra partners. Det innebär att om du klickar på en länk till dessa produkter/tjänster är det möjligt att vi kommer erhålla betalning i form av annonsintäkter.

UFC: Edwards vs Chimaev: Nytt datum 13 mars 2021

Under årets mest spännande UFC-gala skulle vi fått se den lovande svensken, Khamzat Chimaev, ta sig an världstrean Leon Edwards . Eventet är UFC Fight Night 186 men fighten är tyvärr inställd pga hälsoproblem på svenskens håll. Leon Edwards väntas få en ny motståndare.
Edwards vs Chimaev
Mars 13,2021
05:00

2 mars 2021: Khamzat Chimaev laddade upp en bild på Instagram med texten att det är dags för han att lägga handskarna på hyllan. Han påpekar att han måste lyssna på sin kropp och därmed lägga ned karriären. UFC-presidenten Dana White kommenterade till media att Chimaec är känslosam och att han kommer vara tillbaka snart.

12 februari 2021: Matchen är inställd. Tyvärr har Khamzat Chimaev fortfarande hälsoproblem sedan en coronainfektion tidigare under året. UFC-bossen Dana White bekräftade att Leon Edwards väntas får en ny motståndare. Vad som väntar Khamzat är ännu oklart, men vi hoppas på att han återhämtar sig så snabbt som möjligt.

13 januari 2021: Matchen har fått ett nytt datum. Enligt Ariel Helwani på ESPN så är det nya datumet 13 mars.

31 december 2020: Den glada nyheten är att matchen kommer att bli av men vid ett senare datum. Chimaev är inte helt återställd efter att ha haft Covid-19. Vi önskar ett snabbt tillfrisknade.

29 december 2020: Matchen mellan Edwards och Chimaev är inställd. Chimaev har enligt olika källor fått Covid-19.

13 december 2020: Matchen har fått ett nytt datum, 20 januari på ”Fight Island” i Abu Dhabi, Förenade Arabemiraten.

2 december 2020: Matchen mellan Khamzat Chimaev och Leon Edwards har blivit inställd. Edwards har testat positivt för covid och fighten väntas skjutas upp till januari 2021. UFC 186 kommer dock att gå av staplen som planerat. Så fort vi har ett datum för Khamzat Chimaev och Leon Edwards fight kommer vi att publicera det.

1 december 2020: Det går rykten att Khamzat Chimaev har testat positivt för covid. Detta är har inte bekräftats av Khamzat själv eller Allstars Training Center. Vi följer utvecklingen inför UFC Fight Night 186: Edwards vs Chimaev för att ge er den senaste informationen och oddsen kring matchen.

Sändningar för UFC Fight Night 186: Edwards vs Chimaev drar igång kl 05:00 på Viaplay.

Leon ”Rocky” Edwards är tillbaka sedan sin senaste fight mot Dos Anjos 20 juli 2019 – motståndaren är den obesegrade svensken Khamzat ”Borz” Chimaev som tagit MMA-världen med storm.

Fighternas form

Khamzat Chimaev

För några månader sen var det få som visste vem Khamzat Chimaev är. Bara tre UFC-fighter senare har Khamzats namn spridit sig som en löpeld genom industrin och är nu rankad på 15:e plats i welterviktsklassen. 26-åringen har ett facit på 9 vinster (3 KO/TKO och 3 submissions) och inte en enda förlust. Men det som imponerar mest av allt är hans genomsnitt på 9,03 slag per minut med en träffsäkerhet på 72%. Även fast denna statistik är från tre matcher i UFC, varav den senaste avslutades efter bara 17 sekunder tack vare en KO – är han inte att leka med. Leon Edwards kommer att bli den tuffaste utmaningen för Khamzat, men just nu ser han helt ostoppbar ut.

Leon Edwards

Leon Ewards var en av få som vågade ta risken att möta en ny och farlig fighter som Khamzat. Efter ett uppehåll på strax över ett år är det dags att kliva in i ringen och försöka ta sin 9:e raka vinst. Edwards har ett imponerande matchfacit med 18 vinster och 3 förluster. Men det ska noteras att 9 av hans vinster är via domslut. Denna southpaw-fighter har ett betydligt lägre genomsnitt i slag per minut på 2,53 med en träffsäkerhet på 47% – men i sann Edwards-anda krävs det bara en armbåge för att avsluta en match.

Första mötet mot en rankad UFC-fighter

Khamzat Chimaev har imponerat på många, inte minst efter att han knockade Gerald Meerschaert efter bara 17 sekunder in i sin tidigare match. Men Leon Edwards blir Khamzats första fight mot en rankad UFC-fighter. Edwards ligger trea i Welterviktklassen bakom Colby Covington och Gilbert Burns, medan Khamzat inte nått rank än.

 

Tips: Khamzat Chimaev vinner

Khamzat har utan tvekan bevisat att han är en fighter som hör hemma i UFC. Khamzat Chimaev är namnet på allas läppar just nu och Leon Edwards kommer inte stå i vägen för en chans till en kommande titelfight. Därför blir tipset att Khamzat vinner. Bäst odds finns på Unibet som erbjuder 1.58 i odds på att Khamzat Chimaev vinner.

Satsa