Innehåller betald marknadsföring

Denna text innehåller hänvisningar till tjänster och produkter från en eller flera av våra partners. Det innebär att om du klickar på en länk till dessa produkter/tjänster är det möjligt att vi kommer erhålla betalning i form av annonsintäkter.

UFC: Santos vs Teixeira 8 nov 04:00 möte mellan KO-sugna brasilianare

Söndag den 8 november möts brasilianarna Thiago Santos och Glover Teixeira i oktagonen för att göra upp om vem som tar sig närmare mästerskapet i lätt tungvikt 2021. UFC Fight Night: Santos vs Teixeira tar plats på UFC Apex Arena i Las Vegas – UFCs specialarena under pandemitiderna.
Santos vs Teixeira
November 08,2020
04:00

Sändningar för UFC Fight Night: Santos vs Teixeira drar igång kl 04:00 på Viaplay.

Denna efterlängtade fight har redan blivit uppskjuten två gånger på grund av att både Santos och Teixeira testades positivt för viruset.

Fighternas form

Thiago Santos

Helgens möte blir Santos första match sedan en tung förlust mot Jon Jones i titelmatchen under UFC 239 juli 2019. Innan det mötet hade fyra starka vinster bakom sig, varav de tre senaste var vinster på avslut. Med ett genomsnitt på 4,44 slag per minut och en träffsäkerhet på 47% är Santos otroligt vass i buren. Han kliver in i nästa möte med ett matchfacit på 21 vinster (15 KO/TKO) och 7 förluster. Det är inga tvivel på att Santos har en 16:e KO i sikte, men Teixeira är en riktig veteran som trots sin ålder på 45 år har mycket kvar att ge.

Glover Teixeira

Teixeiras teknik, till skillnad från Santos, består väldigt mycket av boxning och kombinationer ur clinch-lägen. Han har gjort sig känd för löjligt tunga slag som kan avsluta vilken fighter som helst på ett ögonblick. Hans största svaghet är att han är relativt långsam vilket resulterat i ett genomsnitt på 3,74 slag per minut och 38% i lyckade nedtagningar. Ska Teixeira ha en chans att avsluta Santos, blir det på mattan genom submission.

Skillnaden blir tydlig nere på mattan

Största skillnaden mellan de två brasilianarna blir tydlig nere på mattan. Teixeira är otroligt skillad och har med sitt svarta bälte i BJJ avslutat åtta av sina fighter i submissions. Santos har endast en vinst genom submission, så han kommer definitivt att hålla sig på fötterna så länge det går och använda sin fördel i snabbhet för att styra matchen.

 

Tips: Vinst på avslut

Teixeira kommer med sina tunga nävar och BJJ-färdigheter bli en tuff match för Santos, men Santos är snäppet vassare och har utvecklat ett bra försvar mot nedtagningar. Därför blir tipset att Santos vinner på avslut. Bäst odds finns på Nordicbet som erbjuder 1.67 i odds på att Santos vinner på avslut.

Satsa