Innehåller betald marknadsföring

Denna text innehåller hänvisningar till tjänster och produkter från en eller flera av våra partners. Det innebär att om du klickar på en länk till dessa produkter/tjänster är det möjligt att vi kommer erhålla betalning i form av annonsintäkter.

Världscupen längdåkning: 15 km herrar & 10 km damer 13/3 - Ebba Andersson tar revansch på Weng

Världscupen i längdskidor avslutas med bland annat masstarter för damer och herrar. I damernas lopp hittar vi en revanschsugen Ebba Andersson, som gärna vill upp på pallen igen.
tour de ski 2021
Världscupen i längdåkning 15 km herrar & 10 km damer
Mars 13,2021
11:40

Sänds på SVT och SVT Play. Herrarnas 15 km startar 11:40. Damernas 10 km startar 15:30.

Odds – Bästa slutplacering

Herrar 15 km klassiskt

Söndagens femmil i VM i längdåkning i Oberstdorf blev en riktig rysare med en omdiskuterad avslutning där Johannes Høfslot Klæbo som var först mål blev diskad efter att på upploppet ha kört lite för nära ryssen Alexander Bolshunov, som till slut tilldelades silvret.

Nu möts de bägge återigen i en masstart och räkna med att norrmannen är ute efter revansch. Med tanke på att bara rör sig om 15 km kommer det bli svårt för Bolshunov att skapa någon lucka och därför är Klæbo storfavorit i loppet. Jens Burman och William Poromaa får nog svårt att nå en pallplats, men ännu en topp 10-placering kan det nog bli.

Damer 10 km klassiskt

Även damernas 10 km klassiskt körs med masstart och här finns förstås goda chanser till fina svenska placeringar. Framför allt från Ebba Andersson, som får ses som det stora svenska hoppet nu när Frida Karlsson ser ut att missa de sista världscuploppen på grund av skada.

Åt favoriten Therese Johaug finns inte så mycket att göra åt. Istället får Ebba Andersson inrikta sig på en kamp mot bland annat Heidi Weng, som var tvåa bakom Johaug på tremilen efter att ha spurtat ner Karlsson och Andersson. Sett över hela säsongen har Ebba Andersson varit bättre än Weng och får ses som favorit till andraplatsen bakom Johaug.

Spelbolag med bra odds

Tips: Ebba Andersson tar revansch på Weng

Ebba Andersson har sett stark ut hela säsongen och ska vara före Heidi Weng i ett sådant här lopp. Tipset blir därför att Andersson tar sig i mål före Weng. För att få upp oddset lite slänger vi även in att Klæbo är före Bolshunov.
Bäst odds finns hos Nordicbet som ger 2.94 i odds för H2H-vinster för Klæbo och Andersson.

Satsa

Senaste speltips