Innehåller betald marknadsföring

Denna text innehåller hänvisningar till tjänster och produkter från en eller flera av våra partners. Det innebär att om du klickar på en länk till dessa produkter/tjänster är det möjligt att vi kommer erhålla betalning i form av annonsintäkter.

VM i längdåkning 2021: 10 km fristil damer 2/3 13:15 - Karlsson skräller

De svenska damerna är i kanonform och på 10 km fristil är det goda chanser till ny svensk medaljfest. Kanske kan Frida Karlsson och Ebba Andersson till och med utmana Therese Johaug?
Abba-ANdesson
VM i längdåkning 10 km fristil damer
Mars 02,2021
13:15

Sänds på SVT och SVT Play. Start 13:15.

Favoriten

Efter utklassningen i skiathlonen i lördags är Therese Johaug storfavorit inför 10 km fristil. Marginalen ner till Ebba Andersson och Frida Karlsson var en halv minut och om Norge inte vallar bort sig totalt så ska Johaug ta hem guldet även på 10 km.

Kan svenskorna utmana?

Frida Karlsson och Ebba Andersson gjorde en mycket stark skiathlon och var helt ohotade på silver- och bronsplats. Inte minst Frida Karlsson såg mycket stark ut då hon på den klassiska delen tappade staven, men snabbt var tillbaka i täten. Läs mer om Skid-VM

Frågan är då om svenskorna kan hota Johaug? Jodå, det kan gå. Framför allt Frida Karlsson, som i VM 2019 tog silver och då bara var tolv sekunder bakom Johaug. I år är Karlsson ännu starkare och dessutom är Johaug inte lika stark i individuella fristilslopp. Så Frida Karlsson har en chans på guldet om hon får till ett nytt kanonlopp.

Kan Kalla skrälla?

De tre redan nämnda är i en klass för sig och det känns som att det blir svårt för någon annan att ta sig upp på pallen. Men, det finns gott om andra starka åkare, bland annat i form av världscupledarinnan Jessie Diggins. Sedan får vi förstås inte glömma bort Charlotte Kalla, som genom åren tagit fem medaljer på 10 km, varav ett OS-guld och ett VM-guld, bägge just i fristil. Får Kalla till det, kan det räcka till medalj.

Spelbolag med bra odds

Tips: Karlsson skräller

Frida Karlsson är i kanonform. Hade hon inte tappat staven i skiathlonen hade hon kunnat utmana Johaug om guldet. Nu är det individuell start och då känns det som att Karlsson kan slå Johaug. Därför blir tipset att Frida Karlsson skräller och tar hem guldet.
Bäst odds finns hos Betsson som ger 9.00 i odds för VM-guld till Frida Karlsson.

Satsa