Innehåller betald marknadsföring

Denna text innehåller hänvisningar till tjänster och produkter från en eller flera av våra partners. Det innebär att om du klickar på en länk till dessa produkter/tjänster är det möjligt att vi kommer erhålla betalning i form av annonsintäkter.

VM i längdåkning 2021: 30 km klassiskt damer 6/3 12:30 - VM avslutas med svenskt guld

Damerna avslutar VM med 30 km klassiskt. Favorit är förstås suveränen Therese Johaug. Men, Frida Karlsson och kanske även Ebba Andersson har potential att utmana. Framför allt då loppet kan bli ganska chansartat.
Abba-ANdesson
VM i längdåkning 30 km klassiskt damer
Mars 06,2021
12:30

Sänds på SVT och SVT Play. Start 12:30.

Odds – Bästa slutplacering

Favoriten

Therese Johaug har såhär långt varit helt överlägsen i VM i längdåkning och på lördag talar mycket för att hon tar sitt tredje individuella guld i Oberstdorf. På 10 km fritt var norskan helt överlägsen och vann med nästan en minut före Frida Karlsson, men nu handlar det om masstart över 30 km klassiskt där både vallning och skidbyte blir en viktig faktor. Inte minst med tanke på att underlaget kan bli riktigt knivigt om det blir lika varma temperaturer som det varit hittills under VM.

Nya svenska medaljer

Att det kommer bli minst en svensk medalj på tremilen är nästan givet med tanke på hur det har sett ut såhär långt. Frida Karlsson har tagit två silver  och Ebba Andersson två brons. Sedan får vi heller inte glömma bort Charlotte Kalla, som imponerade i både skiathlonen och på 10 km fritt med en femte- och sjätteplats i respektive lopp. På 10 km var hon faktiskt bara drygt nio sekunder från ett brons.

Går det att göra något åt Johaug?

Det känns som att den här tremilen kommer att bli en match mellan Sverige och Therese Johaug. Och är det någon gång som Frida Karlsson eller kanske Ebba Andersson ska slå Johaug så är det nu. Kanske kan svenskorna hjälpas åt för att på något sätt neutralisera norskan. Sedan så kan det bli svårt att gå loss ifall underlaget blir knepigt och då finns chansen för framför allt Frida Karlsson.

Spelbolag med bra odds

Tips: VM avslutas med svenskt guld

Ingen är oslagbar, inte ens Therese Johaug, och någon gång måste väl även hon ha en sämre dag. Därför drar vi till med att svenskorna hjälps åt och med taktisk skicklighet för Frida Karlsson till ett VM-guld.
Bäst odds finns hos Nordicbet som ger 6.00 i odds för VM-guld till Frida Karlsson.

Satsa