Innehåller betald marknadsföring

Denna text innehåller hänvisningar till tjänster och produkter från en eller flera av våra partners. Det innebär att om du klickar på en länk till dessa produkter/tjänster är det möjligt att vi kommer erhålla betalning i form av annonsintäkter.

VM i längdåkning 2021: Lagsprint herrar och damer 28/2 13:00 - Svenskt guld igen

Efter Jonna Sundlings guld i den individuella sprinten och Johanna Hagströms fjärdeplats seglar Sverige upp som favoriter inför damernas lagsprint. Mycket talar för ännu ett svenskt VM-guld på sprintbanorna i Obertsdorf.
Varldscupen-skidor Photo: Getty Images
VM i längdåkning lagsprint herrar och damer
Februari 28,2021
13:00

Sänds på SVT och SVT Play. Lagsprinten inleds 13:00.

Herrarnas lagsprint

De svenska herrarna gjorde inget större väsen ifrån sig i den individuella sprinten i torsdags. Oskar Svensson gick förvisso till final, men där tog han det mycket märkliga beslutet att köra utan fästvalla, vilket innebar att han blev sist och långt efter i mål. Svensson är självskriven i det svenska laget. Vem han får bredvid sig återstår att se, men det känns som Marcus Grate ligger bäst till efter en hyfsad insats i den individuella sprinten.

Storfavoriter i herrsprinten är Norge med suveränerna Johannes Høfslot Klæbo och Erik Valnes, som var etta och tvåa i den individuella sprinten. Därbakom ska Ryssland, Frankrike och Italien göra upp om övriga medaljer. Sverige kan också blanda sig i, men då krävs ett perfekt lopp från det svenska laget. Läs mer om Skid-VM

Sveriges herrar vinner 21.00 Mr green

Damernas sprint

Lagsprint och svenska damer brukar vara en lyckad kombination. I VM 2019 blev det guld genom Stina Nilsson och Maja Dahlqvist och faktum bara missat medalj två gånger i damernas lagsprint sedan OS i Turin 2006. I år har Sverige dessutom en otrolig bredd i damsprint. För när favoriten Linn Svahn och Maja Dahlqvist inte hade formen klev Jonna Sundling fram och tog hem VM-guldet i den individuella sprinten i torsdag.

Därbakom var VM-debutanten Johanna Hagström fyra efter att ha varit snabbast i kvalet. Sverige är utan tvekan favoriter i damsprinten, men utmanas av framför allt Norge med Maiken Caspersen Falla i spetsen. Även Slovenien med Anamarija Lampic kan bli farliga.

Spelbolag med bra odds

Tips: Svenskt guld igen

De svenska damerna är i toppform inför lagsprinten, inte minst nyblivna guldmedaljören Jonna Sundling. De svenska herrarna kommer dock inte ha något med guldstriden att göra. Tipset blir därför att de svenska damerna tar VM-guld.
Bäst odds finns hos William Hill som ger 2.00 i odds för svenskt guld i damernas lagsprint.

Satsa