Innehåller betald marknadsföring

Denna text innehåller hänvisningar till tjänster och produkter från en eller flera av våra partners. Det innebär att om du klickar på en länk till dessa produkter/tjänster är det möjligt att vi kommer erhålla betalning i form av annonsintäkter.

VM i längdåkning 2021: Skiathlon damer 27/2 11:45 - Frida Karlsson på pallen

Damernas skiathlon kan bli en riktig blågul fest med två riktigt bra medaljhopp i form av Ebba Andersson och Frida Karlsson. Kan de till och med hota suveränen Therese Johaug?
Varldscupen-skidor Photo: Getty Images
VM i längdåkning skiathlon damer
Februari 27,2021
11:45

Sänds på SVT och SVT Play. Sprintkvalet inleds 9:30 och finalerna börjar 11:30.

Favoriten

Att Therese Johaug är storfavorit i det här loppet råder det ingen större tvivel om. Norskan har två VM-guld på distansen från Falun 2015 och Seefeld 2019. Johaug har dessutom vunnit det enda skiathlon-loppet som körts i vinter och det i överlägsen stil med nästan en halv minut.

Svenska medaljhopp

Johaug lär bli svårslagen, men därbakom är det många om budet. Inte minst i form av Ebba Andersson och Frida Karlsson som är Sveriges främsta hopp i det här loppet. Ebba Andersson har en världscupsseger den här säsongen när hon vann den sista klättringen i Tour de Ski. Utöver det har hon varit på pallen ytterligare fyra gånger.

Även Frida Karlsson har en bra säsong bakom sig med två pallplatser. Men, framför allt vet vi att hon trivs i stora mästerskap. I VM 2019 blev det stor succé när hon som 19-åring tog silver på 10 km klassiskt och brons på 30 km fristil.

Andra utmanare

Förutom redan nämnda finns en rad andra åkare som kan vara med i medaljstriden. Bland andra Jessica Diggins, som leder den totala världscupen, norskorna Helene Marie Fossesholm och Heidi Weng samt ryskan Julia Stupak med fyra pallplatser den här säsongen.

Spelbolag med bra odds

Tips: Frida Karlsson på pallen

Åt Therese Johaug finns inget att göra åt. Så länge hon inte bryter staven allt för många gånger kommer hon att vinna. Men, där bakom ska vi kunna få en svensk medalj. Och då känns det som att Frida Karlsson, som gillar mästerskap, är främsta svenska hoppet.
Bäst odds finns hos Mr Green som ger 2.50 i odds för att Frida Karlsson tar medalj.

Satsa