Innehåller betald marknadsföring

Denna text innehåller hänvisningar till tjänster och produkter från en eller flera av våra partners. Det innebär att om du klickar på en länk till dessa produkter/tjänster är det möjligt att vi kommer erhålla betalning i form av annonsintäkter.

VM i längdåkning 2021: Sprint herrar och damer 25/2 15:15 - Guld till Svahn, medalj till Svensson

VM i längdåkning drar igång med sprintar för damer och herrar med god chanser till svenska medaljer. Framför allt på damsidan där guldfavorit är Linn Svahn. På herrsidan står hoppet till formstarke Oskar Svensson.
tour de ski 2021
VM i längdåkning sprint herrar och damer
Februari 25,2021
11:30

Sänds på SVT och SVT Play. Sprintkvalet inleds 9:30 och finalerna börjar 11:30.

Herrarnas sprint

I herrsprinten lutar det mer eller mindre mot en helt nordisk uppgörelse mellan norrmännen Johannes Høfslot Klæbo samt Erik Valnes och svenske Oskar Svensson. Svensken vann sista sprinten före VM och var tvåa i den näst sista bakom Høfslot Klæbo, så ett svenskt guld i herrsprint är faktiskt inte helt omöjligt.

Men Klæbo är förstås storfavorit då han tog hem guldet i både OS 2018 och VM 2019. En annan som också bör nämnas är italienaren Federico Pellegrino, som leder sprintcupen, men då ska vi komma ihåg att både norrmännen och svenskarna har stått över flera lopp under säsongen.

Damernas sprint

Damernas sprint ser ut att kunna bli en blågul fest, med tre, ja till och med kanske fyra potentiella medaljhopp. Största hoppet, tillika guldfavorit, är förstås Linn Svahn, som vunnit fyra av de fem sprintlopp hon kört den här säsongen.

Sedan har vi också Maja Dahlqvist, som vann sista sprinten innan VM och som kanske är Svahns främsta utmanare tillsammans med slovenskans Anamarija Lampic. Även Jonna Sundling är ett svenskt medaljhopp och så ska vi inte glömma bort Johanna Hagström, som var tvåa bakom Dahlqvist i Ulricehamn och som är lite av en outsider.

Spelbolag med bra odds

Tips: Guld till Svahn, medalj till Svensson

Linn Svahn är lite stor guldfavorit som Klæbo på herrsidan och ska ta hem det här VM-guldet, så är det. Sedan så känns det också som att Oskar Svensson ska kunna fixa en medalj. Tipset blir därför guld till Svahn och medalj till Svensson
Bäst odds finns hos Unibet som ger 5.16 i odds för att Linn Svahn tar guld och Oskar Svensson medalj.

Satsa