Innehåller betald marknadsföring

Denna text innehåller hänvisningar till tjänster och produkter från en eller flera av våra partners. Det innebär att om du klickar på en länk till dessa produkter/tjänster är det möjligt att vi kommer erhålla betalning i form av annonsintäkter.

VM i längdåkning 2021: Stafett 4x10 km herrar 5/3 13:15 - Sverige kämpar sig till ett brons

Norge kommer mer eller mindre kunna söndagsåka hem guldet i herrstafetten. Men, där bakom är det öppet om övriga medaljer. Kanske kan till och med det svenska laget blanda sig i medaljstriden?
Varldscupen-skidor Photo: Getty Images

Sänds på SVT och SVT Play. Start 13:15.

Norge överlägsna

Senaste gången Norge inte vann guld i en herrstafett i VM i längdåkning var i Ramsau 1999. De norska herrarna har tio raka VM-guld i stafett och lär vinna även i år, för det norska laget är urstarkt. På skiathlonen var norrmännen tvåa, trea, fyra, femma och sexa. Dessutom har man sprintkungen Johannes Høfslot Klæbo som kan göra näst intill omänskliga avslutningar.

Chans till svensk medalj

De norska herrarna ska vara helt överlägsna, men där bakom är det ganska öppet om medaljerna. Ryssland och Frankrike har tagit silver och brons i de två senaste mästerskapen och det ryska laget är också favoriter till silvret, framför allt med Alexander Bolshunov i laget, som tog guldet i skiathlon. Fransmännen har dock inte imponerat och kan utmanas av flera lag, däribland Sverige.

Sverige vinner 51.00 Mr green

Krävs ett perfekt lopp

Dock kan vi nog inte räkna med någon svensk medalj, men tillsammans med Frankrike, Finland och Tyskland är Sverige bland de lag som kan vara med och slåss om ett brons. Både Jens Burman och William Poromaa gjorde bra ifrån sig på skiathlonen och 15 km fritt. Inte minst Poromaa, som trots en tappad skida körde in som nia. Men, det krävs ett perfekt lopp från samtliga fyra svenska åkare om det ska bli någon medalj.

Spelbolag med bra odds

Tips: Sverige kämpar sig till ett brons

Ska det bli svensk medalj i herrstafetten krävs både skicklighet och lite tur. Men, bakom Norge och Ryssland är det som sagt och där kan Sverige vara med och slåss. Därför blir tipset att Sverige med lite tur lyckas köra hem en medalj.
Bäst odds finns hos Nordicbet som ger 4.00 i odds för svensk medalj i herrstafetten.

Satsa

Senaste speltips