Innehåller betald marknadsföring

Denna text innehåller hänvisningar till tjänster och produkter från en eller flera av våra partners. Det innebär att om du klickar på en länk till dessa produkter/tjänster är det möjligt att vi kommer erhålla betalning i form av annonsintäkter.

VM i längdåkning 2021: Stafett 4x5 km damer 4/3 13:15 - Säkert svenskt guld

VM i Oberstdorf har såhär långt varit en jättesuccé för de svenska damerna. Inför stafetten är Frida Karlsson, Ebba Andersson och de andra favoriter. Mycket talar för ett nytt VM-guld till Sverige.
Abba-ANdesson
VM i längdåkning stafett damer
Mars 04,2021
13:15

Sänds på SVT och SVT Play. Start 13:15.

Sverige favoriter

De svenska damerna har gjort minst sagt gjort succé i VM i längdåkning i Obertsdorf så här långt. Jonna Sundling tog överlägset hem guldet i sprint. Frida Karlsson och Ebba Andersson säkrade silver och brons i både skiathlonen och på 10 km fristil. I söndags kom ytterligare ett guld i lagssprint genom Jonna Sundling och Maja Dahlqvist. Sedan får vi heller inte glömma bort Charlotte Kalla, som har visat form med en femteplats på skiathlonen och en sjätteplats på 10 km.

Norge inte lika starka som vanligt

Sveriges främsta utmanare är som vanligt Norge, som bortsett från suveränen Therese Johaug, inte imponerat såhär långt. På skiathlonen var övriga norskor på plats 6, 9 och 12. Även om Johaug är stark så kan hon inte på egen hand köra hem ett guld till Norge.

Mycket starkt svenskt lag

Sverige däremot har ett av sina kanske bästa lag på damsidan på länge och det vill inte säga lite då de svenska damerna inte varit sämre än tvåa i ett mästerskap sedan VM 2011. I VM 2019 blev det guld med Andersson, Karlsson, Kalla och Stina Nilsson. Laget lär bli det samma i år med undantag för Stina Nilsson. Hennes plats kommer troligtvis tas av Jonna Sundling, som förvisso är en sprintåkare, men med tanke på att det bara är fem kilometer det handlar om kommer det inte vara något problem.

Spelbolag med bra odds

Tips: Säkert svenskt guld

De svenska damerna är i kanonform och kommer att kunna mala ner Norge så inte ens Johaug kommer att kunna hinna ikapp på sista sträckan. Tipset blir helt enkelt att Sverige tar hem den här stafetten.
Bäst odds finns hos Betsson som ger 1.66 i odds för svenskt VM-guld på damstafetten.

Satsa

Senaste speltips