Innehåller betald marknadsföring

Denna text innehåller hänvisningar till tjänster och produkter från en eller flera av våra partners. Det innebär att om du klickar på en länk till dessa produkter/tjänster är det möjligt att vi kommer erhålla betalning i form av annonsintäkter.

VM i skidskytte 2021: Sverige jagar medaljer

VM i skidskytte går snart av stapeln i den slovenska staden Pokljuka. Mästerskapet pågår från 10 till 21 februari. Där ska våra svenska skidåkare tävla om medaljer i bland annat sprint och stafett. Denna omgång ser tämligen annorlunda ut från tidigare mästerskap till följd av pandemin.
skidskytte-vm 2021
Skidskytte-VM 2021
Februari 10,2021
15:00

Bild: Getty Images

Jaktstart 12,5 km (herrar) - Topp 3

Martin Ponsiluoma 3.00 Betsson

Efter en enastående prestation i sprinten tog Martin Ponsiluoma äntligen guld. Segertåget fortsätter med goda förhoppningar inför jaktstarten. Odds för Martin Ponsiluoma på att komma topp 3 i 12,5 km jaktstart hittar du här.

Stream för Skidskytte-VM 2021 finns tillgängligt via SVT Play och Eurosport Player. Alla deltävlingar visas även på SVT1 och Eurosport 1.

Enligt Niklas Carlsson, generalsekreterare på internationella skidskytteförbundet kommer vaccinerad vårdpersonal att bli inbjudna till mästerskapet. De bjuds in för att visa uppskattning för jobbet de gjort under pandemin. Inga andra tillåts i publiken och det är ännu oklart hur många som är inbjudna.

Starka förhoppningar för Sverige

Bland de olika tävlingarna ser vi goda chanser för svenska medaljer i fem deltävlingar: Damernas sprint, stafett, distans, herrarnas sprint och singelmixedstafett. Både herrarnas och damernas trupp är otroligt starka inför skidskytte-VM 2021 med bland annat systrarna Öberg och Sebastian Samuelsson i spetsen.

Bolag med bra odds

  • Spela Här
  • Spela
  • Bonus
  • Betyg
  • Erbjudanden

Svenska herrarna

I startlinjen bland de svenska herrarna har vi starka medaljkandidater som Sebastian Samuelsson, Martin Ponsiluoma och Jesper Nelin. Med en stark inledning i säsongen har vi fått se två pallplatser i stafetter, men också otroligt bra individuella resultat. Den senaste som bekräftades följa med herrarna är Malte Stefansson som imponerade i EM i Polen.

Svenska damerna

I truppen med damer har vi fem grymt bra åkare som visat toppresultat under säsongen. Bland damerna har vi bra chans till medaljer i flera av tävlingarna, men främst stafett. Varken Stina Nilsson, Tilda Johansson eller Anna Magnusson deltar i skidskytte-VM 2021. Däremot har vi systrarna Elvira och Hanna Öberg som tränat längdskidåkning på hög höj för fullt. Innan säsongstart hade Hanna aldrig vunnit en sprint. Med säsongen inledde med två starka sprintsegrar.

10 km sprint (herrar)

Johannes Thingnes Böe vinner 1.85 William Hill

7,5 km sprint (damer)

Tiril Eckhoff vinner 3.75 William Hill

4 x 7,5 km stafett (herrar)

Norge vinner 1.50 William Hill

4 x 6 km stafett (damer)

Norge vinner 2.75 William Hill

Svenska skidskytte-truppen

DamerHerrar
Hanna ÖbergSebastian Samuelsson
Elvira ÖbergMartin Ponsiluoma
Mona BrorssonPeppe Femling
Linn PerssonJesper Nelin
Johanna SkottheimMalte Stefansson

Schema

DamerHerrar
Hanna ÖbergSebastian Samuelsson
Elvira ÖbergMartin Ponsiluoma
Mona BrorssonPeppe Femling
Linn PerssonJesper Nelin
Johanna SkottheimMalte Stefansson

Tips: Norge vinner medaljligan

Vi ser goda chanser för att både svenska damerna och herrarna kommer att plocka på sig medaljer. Men medaljligan för VM i skidskytte 2021 kommer med största sannolikhet norskarna ta hem. Därför blir detta speltips att Norge vinner medaljligan. Bäst odds finns på LeoVegas som bjuder 1.30.

Satsa

Senaste speltips