Innehåller betald marknadsföring

Denna text innehåller hänvisningar till tjänster och produkter från en eller flera av våra partners. Det innebär att om du klickar på en länk till dessa produkter/tjänster är det möjligt att vi kommer erhålla betalning i form av annonsintäkter.

VM i skidskytte 2021: Distans herrar och damer 16-17/2 - Två medaljer till Sverige

Sverige går som tåget i skidskytte-VM. Nu väntar två riktigt bra chanser till medalj när distansen för damer och herrar ska avgöras. Ska Hanna Öberg ta ännu ett guld i distans och ska Sebastian Samuelssons form hålla i sig?
skidskytte-vm 2021
VM i skidskytte distans herrar och damer
Februari 16,2021
12:05

Sänds på SVT och SVT Play. Damernas distans tisdag 16 februari 12:05. Herrarnas distans onsdag 17 februari 14:30.

Damernas distans 15 km

Är det på någon distans som Hanna Öberg ska ta guld så är det på individuellt 15 km. 2018 tog hon OS-guld på samma sträcka och 2019 blev det VM-guld. Skjuter Öberg fullt så kommer hon att bli svårslagen. Att dessutom veta att man har två mästerskapsguld på sträckan sedan tidigare ger förstås också ett lugn.

Men, det finns utmanare. Framför allt i form av norskorna Tiril Eckhoff, som vann guld i sprinten och världscuptvåan Marte Olsbu Røisleand. Räkna med mycket nordiskt högt upp i damernas distans.

Herrarnas distans 20 km

På herrsidan finns nu två guldhopp. Martin Ponsiluoma som tog guld i sprinten och Sebastian Samuelsson som tog silver i jaktstarten, båda två efter fullt skytte. Att svenskarna skjuter bra är oerhört viktigt just i distansen eftersom varje bom ger en minuts tidstillägg.

Efter Samuelssons jaktstart där han inte bara sköt fullt utan också åkte snabbast seglar svensken upp som favorit inför distansen. Inte minst med tanke på att han i jaktstarten till och med åkte fortare än norrmannen Johannes Thingnes Bø.

Spelbolag med bra odds

Tips: Två medaljer till Sverige

Hanna Öbergs favoritsträcka är distansen och det känns också som att hon kan ta medalj utan att behöva göra ett topplopp. Samuelsson är i ruskig form och lär ta hem guldet om han kör som i jaktstarten. Tipset blir medalj till Öberg och guld till Samuelsson.
Bäst odds finns hos Betsson som ger 21.45 i odds för att Öberg tar medalj och Samuelsson guld i distansen.

Satsa

Senaste speltips