Innehåller betald marknadsföring

Denna text innehåller hänvisningar till tjänster och produkter från en eller flera av våra partners. Det innebär att om du klickar på en länk till dessa produkter/tjänster är det möjligt att vi kommer erhålla betalning i form av annonsintäkter.

VM i skidskytte 2021: Masstart damer och herrar 21/2 - Guld till Öberg, medalj till Samuelsson

VM i skidskytte avslutas med masstarter för damer och herrar med mycket bra chanser till svenska medaljer, framför allt för Hanna Öberg och Sebastian Samuelsson.
skidskytte-vm 2021
VM i skidskytte masstart damer och herrar
Februari 21,2021
12:30

Sänds på SVT och SVT Play. Damernas masstart sänds 12:30 och herrarnas masstart sänds 15:15.

Damernas masstart 12,5 km

Hanna Öberg gjorde en oerhört stark insats i distansen där hon tog silver efter bara en bom på totalt 20 skott. Dessutom hade hon en av de snabbaste åktiderna av alla, vilket visar på att hon nu även hittat åkformen. Hon har också varit på pallen i två av tre masstarter den här säsongen och förra året på VM blev det brons i masstarten.

Främsta utmanarna är förstås norskorna i form av dubbla guldmedaljören Tiril Eckhoff och även Ingrid Tandrevold, som tog brons i distansen. Även fransyskan Anaïs Chevalier-Bouchet med två medaljer hittills kan blanda sig i medaljstriden.

Herrarnas masstart 15 km

De svenska herrarna hade inte någon bra dag i distansen. Men, nu handlar det om masstart, man mot man, och det brukar passa svenskarna bättre. Inte minst Sebastian Samuelsson, som med fullt skytte i jaktstarten körde hem ett silver. Även Martin Ponsiluoma är ett medaljhopp med bra skytte. Han var dessutom tvåa i masstarten i Hochfilzen strax före jul.

Favorit är i vanlig ordning norrmannen Johannes Thingnes Bø, som kan skjuta ett par bom och ändå vinna. Se också upp för landsmannen Sturla Holm Lægreid, som tog hem guldet i distansen.

Spelbolag med bra odds

Tips: Guld till Öberg, medalj till Samuelsson

Hanna Öbergs distanslopp visade att hon är tillbaka och nu känns det också som att det är dags för henne att kliva högst upp på pallen. För Samuelssons del blir nog norrmännen lite för svåra, men en medalj ska han kunna ta. Tipset blir guld till Öberg och medalj till Samuelsson.
Bäst odds finns hos William Hill som ger 16.25 i odds för att Hanna Öberg tar guld och Sebastian Samuelsson medalj.

Satsa