Innehåller betald marknadsföring

Denna text innehåller hänvisningar till tjänster och produkter från en eller flera av våra partners. Det innebär att om du klickar på en länk till dessa produkter/tjänster är det möjligt att vi kommer erhålla betalning i form av annonsintäkter.

VM i skidskytte 2021: Sprint herrar och damer - Dubbla svenska medaljer

Skidskytte-VM drar igång med sprintar för både herrar och damer. Det svenska hoppet står främst till Martin Ponsiluoma och Hanna Öberg som bägge har bra chans på medalj.
skidskytte-vm 2021
VM i skidskytte sprint herrar och damer
Februari 12,2021
14:30

Sänds på SVT och SVT Play. Herrarnas sprint fredag 12 februari 14:30. Damernas sprint lördag 13 februari 14:30.

Herrarnas sprint 10 km

I herrarnas VM-sprint är Johannes Thingnes Bø storfavorit. Norrmannen leder både den totala världscupen och sprintcupen och har vunnit tre av sex sprintlopp under säsongen. Dessutom har han varit på pallen ytterligare två gånger.

Något svenskt guld kanske är för mycket att hoppas, men en svensk medalj är fullt rimlig och då i form av Martin Ponsilouma eller Sebastian Samuelsson. Ponsilouma har varit på pallen i sprint en gång den här säsongen och ligger femma i sprintcupen. Dessutom var han topp 10 i de sista två loppen innan VM. Fullt skytte och chanserna till medalj är mycket goda.

Martin Ponsiluoma VM-guld sprint 21.00 William Hill

Damernas sprint 7,5 km

På damsidan är det betydligt mer ovisst med en rad åkare som kan vara med och tampas om medaljer. Här finns sprintcupens ledare Tiril Eckhoff och den totala världscupledarinnan Marte Olsbu Røiseland. Men, de bägge norskorna utmanas av Hanna Öberg, som har två segrar i sprint den här säsongen. Även Elvira Öberg kan ta medalj, men då krävs ett topplopp.

I och med att det är så pass jämnt mellan åkarna kommer skyttet bli helt avgörande. Men, fullt skytte för Hanna Öberg bör i alla fall räcka till en medalj. Dessutom gjorde hon det bra i sista tävlingen innan VM när hon kom tvåa i masstarten i Antholtz.

Hanna Öberg VM-guld sprint 9.00 William Hill

Tips: Dubbla svenska medaljer

Hanna Öberg och Martin Ponsiluoma är Sveriges största medaljhopp i VM-sprintarna. Dessutom är bägge i bra form. Därför blir tipset att båda två tar medalj.
Bäst odds finns hos Mr Green som ger 17.88 i odds för att Ponsiluoma och Öberg tar medalj i sprint.

Satsa

Senaste speltips