Innehåller betald marknadsföring

Denna text innehåller hänvisningar till tjänster och produkter från en eller flera av våra partners. Det innebär att om du klickar på en länk till dessa produkter/tjänster är det möjligt att vi kommer erhålla betalning i form av annonsintäkter.

VM i skidskytte 2021: Stafett herrar och damer 20/2 - Svenskt på pallen i stafetterna

Den svenska succén i VM i skidskytte fortsätter och när stafetterna avgörs på lördag kan det bli nya medaljer, för Sverige är en stark medaljkandidat i både dam- och herrstafetten.
skidskytte-vm 2021
VM i skidskytte stafett damer och herrar
Februari 20,2021
11:45

Sänds på SVT och SVT Play. Damernas stafett sänds 11:45 och herrarnas stafett sänds 15:00.

Damernas stafett 4 x 6 km

Hanna Öberg visade verkligen att missräkningarna i sprinten och jaktstarten bara var en tillfällighet. I distansen var hon tillbaka och tog silver efter 19 av 20 träff. Dessutom gjorde även andra svenskor bra ifrån sig, inte minst Linn Persson och Johanna Skottheim, som bägge bara sköt två bom.

Att just skyttet fungerar hos svenskorna bådar gott inför stafetten. Sedan så har ju skyttarna också tre extraskott att luta sig mot vid varje skjutning. Dessutom har de svenska damerna varit på pallen i tre av de fyra stafetter som körts hittills under säsongen och vunnit en. Sverige är definitivt en guldkandidat.

Herrarnas stafett 4 x 7,5 km

Det var längesedan Sverige hade ett såhär starkt stafettlag på herrsidan. Både Martin Ponsiluoma och Sebastian Samuelsson har varsin individuell medalj och är i kanonform. Fortsätter de två på samma sätt kan de lyfta Sverige riktigt, riktigt högt upp i resultatlistan.

Precis som damerna har de svenska herrarna vunnit en av de fyra stafetter som körts hittills under säsongen och varit på pallen i ytterligare en. På herrsidan är Norge storfavoriter och lär bli svårslagna, men därbakom ska Sverige vara med och slåss om silvret.

Spelbolag med bra odds

Tips: Svenskt på pallen i stafetterna

Sverige är alltid bra när det kommer till skidskyttestafett och med tanke på den form som flera av de svenska åkarna visat ska det bära till minst medalj på både dam- och herrsidan. Därför blir tipset att Sverige slutar topp 3 i båda stafetterna.
Bäst odds finns hos Mr Green som ger 3.44 i odds för svensk medalj i båda stafetterna.

Satsa

Senaste speltips