Vm och world cup 12-05-13

Hockey VM 2013 är i full gång och årets turnering har visat på fler överraskningar än på många år. Allt fler lag har kommit upp till en högre standarn än tidigare och då tänker jag exempelvis på lag som Norge, Vitryssland, Schweiz och Frankrike. Det sistnämnda lyckades till och med vinna över stornationen Ryssland (för första gången)!

Med ett ishockey-VM i bättre dager än förut, kom gårdagens nyhet att anrika turneringen World Cup återuppstår, som en fantastisk nyhet. Två VM-liknande turneringar är ju bättre än en! För er som inte har upplevt turneringen World Cup, är det motsvarigheten till OS. Samtliga NHL proffs är med (till skillnad från i vanliga VM – World Championship) och prestige och mediaintresse är på topp. Turneringen har genom åren dominerats av Kanada (kanske för att den initialt hette Canda Cup?). Sverige har inte direkt övertygat i sina prestationer och den bästa placeringen är en andraplats år 1984.

Nyheten om återuppståndelsen för turneringen kommer från ryska media. Om ryktena stämmer så återuppstår World Cup tidigast år 2016. Senast turneringen spelades var 2004 och då åkte Sverige ut i kvartsfinalen mot Tjeckien.

Nyheten om återuppståndelsen för turneringen kommer från ryska media.

Satsa