Innehåller betald marknadsföring

Denna text innehåller hänvisningar till tjänster och produkter från en eller flera av våra partners. Det innebär att om du klickar på en länk till dessa produkter/tjänster är det möjligt att vi kommer erhålla betalning i form av annonsintäkter.

UFC odds

På Odds.se hittar du speltips, analyser och UFC odds som inför stora events och Fight Nights. Dessutom hittar du information om specialkampanjer, spelbolag med bästa odds samt vart du kan streama UFC!

UFC odds – Backa din fighter

Kampsporter bjuder på väldigt roliga spelmarknader som du kan betta på. På UFC-matcher kan du betta på väldigt mycket mer än bara matchvinnare. Eftersom varje UFC-gala består av tolv eller mer fighter, finns det alltid möjlighet att hitta odds med bra spelvärde. Spela på vinstsätt som knockout, teknisk knockout, submission, domslut eller om fighten avslutas inom 59 sekunder. Vi lär dig allt du behöver veta om UFC-marknader och dess odds!

UFC odds marknader

Att betta på UFC är väldigt roligt med tanke på att allt kan hända och att en match kan avslutas inom ett par sekunder. Detta har medfört en mängd roliga spelmarknader och odds som finns tillgängliga att betta på. I detta stycke går vi igenom några av de vanligaste marknaderna och hur de fungerar.

Matchvinnare

Den absolut vanligaste marknaden på UFC är matchvinnare. Här bettar man på den fighter man tror kommer vinna matchen oavsett vinstsätt. Är man nybörjare på UFC odds är detta ett utmärkt alternativ för att bli varm i skorna.

Antal ronder

Här placerar man en insats på över/under X antal ronder som matchen varar. En UFC match består av tre ronder på fem minuter, medan titelfighter består av fem ronder på fem minuter. Ett vanligt spel på antal ronder kan se ut så här: över 1.5 ronder. Satsningen resulterar i vinst om matchen avslutas efter halva tiden i rond nummer 2.

Spelar man på antal ronder gäller det att man gör sin läxa och ser över matchhistoriken av deltagarna i matchen. Är det uthålliga fighters i en låg viktklass som kan köra hur många ronder som helst? Ja, då är det smartare att spela på över X antal ronder. Är det tunga fighters sugna på haymakers? Då kan det avslutas relativt snabbt och spel på under X antal ronder är att föredra.

Går matchen till domslut?

Här kan man betta på om matchen går till domslut eller inte. Det innebär att alla ronder i matchen spelas och ingen av deltagarna lyckas avsluta matchen innan klockan ringer. I ett domslut poängsätter tre domare båda deltagarna och sedan räknas poängen ut. Vinnaren av en rond får tio poäng medan förloraren får upp till nio poäng.

Fighter 1/2 vinner på avslut

Att spela på att en av deltagarna vinner på avslut innebär att fightern man bettar på måste avsluta matchen innan alla ronder är över. Detta uppnås genom en knockout, teknisk knockout eller submission.

På denna marknad kan man hitta riktigt bra odds, men det gäller att man ser över vilka som deltar i matchen. Det kan vara så att en av deltagarna är en riktig höjdare på submissions, men även motståndaren kan ha riktigt bra defence mot submissions. Därför gäller det att ställa deltagarna mot varandra för att avgöra om det finns goda chanser för avslut.

Fighter 1/2 vinner på domslut

Detta är en väldigt simpel marknad att förstå. Här gäller det att betta på den fighter man tror kommer att vinna matchen efter att den gått till domslut. Det innebär att man inte tror att någon av deltagarna kommer att kunna avsluta den andre innan alla ronder har spelats. Då blir det upp till de tre domarna att avgöra vem som plockat på sig flest poäng och därmed vinner.

Fighten avslutas inom 59 sekunder

En väldigt rolig, men otroligt svår marknad. Att betta på att fighten avslutas inom 59 sekunder är ganska vågat och därför får man ofta väldigt bra odds på det. Det finns många matcher som avslutats genom knockout efter bara några sekunder, men det är inte vanligt. Detta kan vara en rolig marknad att betta på, men föga osannolikt att den går igenom.

vad är ufc

(Photo by Getty Images)

Betta på UFC

Spelandet på UFC växer med stormsteg i Sverige och därför hittar man nu spelbolag som satsar stenhårt på att erbjuda bästa odds och marknader inför olika matcher. Det går nu att betta på UFC och UFC Fight Night hos majoriteten av de svenska spelbolagen. Vanligtvis erbjuds matchvinnare på långtidsspel men dagar innan matcher dyker ofta en mängd roliga marknader upp som vi går närmare in på längre ner på sidan.

Spelbolag med bäst odds på UFC

  • Spela Här
  • Spela
  • Bonus
  • Betyg
  • Erbjudanden

Svenskar i UFC

Fighters från Sverige har ökat markant de senaste åren med lovande talanger som Khamzat Chimaev och Jack Hermansson. Tack vare intresset från Sverige och svenska deltagare har UFC arrangerat totalt sex galor i Sverige och har planerat fler svenska events i framtiden.

Alexander Gustafsson

Alexander ”The Mauler” Gustafsson är kanske Sveriges största UFC-stjärna. Han hade sin första UFC match 2009 mot Jared Hamman och vann matchen efter 41 sekunder i första ronden. På senare år har Gustafsson inte lyckats prestera så bra som vi hade hoppats men han har ändå satt Sverige på kartan vad gäller UFC. I december 2020 hade han ett matchfacit på 18 vinster och 7 förluster.

Khamzat Chimaev

Khamzat “Borz” Chimaev har tagit UFC-världen med storm och gjort stora framsteg på kort tid. Den obesegrade svensken gjorde sin första UFC match i juli 2020 och har sedan den vunnit tre matcher. Chimaev kan bli Sveriges största UFC stjärna och har sedan december 2020 ett matchfacit på 9 vinster och 0 förluster.

Ilir Latifi

Ilir ”The Sledgehammer” Latifi har gjort sig känd som en riktig kämpe i viktklassen lätt tungvikt. I sin första UFC match 2013 förlorade han mot Gegard Mousasi efter ett domslut. Sedan dess har han vunnit sju UFC matcher. I december 2020 hade han ett matchfacit på 14 vinster och 8 förluster.

Jack Hermansson

Jack ”The Joker” Hermansson är ännu en lovande svensk fighter i mellanvikt som lyft Sverige i UFC. I sin första UFC match 2016 vann han över Scott Askham efter ett domslut. Sedan dess har han vunnit ytterligare sju UFC matcher. I december 2020 hade han ett matchfacit på 21 vinster och 5 förluster.

Reza Madadi

Reza ”Mad Dog” Madadi gjorde sin första UFC match under UFC on Fuel TV 2: Gustafsson vs Silva. Då mötte han Yoislandy Izquierdo och vann med ett giljotingrepp i andra ronden. Sedan den matchen har han vunnit två matcher, men han har heller inte fightats mer sedan 2017. Reza har ett matchfacit på 14 vinster och 6 förluster.

Vad är UFC?

UFC är världens största MMA-gala som arrangerar hundratals fighter med ett femtiotal events varje år. UFC, även känt som The Ultimate Fighting Championship, har sedan 2020 fler än 500 fighters från mer än 70 länder. Dessa fighters är indelade i olika viktklasser där varje viktklass har en mästare. Det unika med UFC är att det inte finns någon turnering utan alla matcher arrangeras av Sean Shelby, UFCs nuvarande Matchmaker. På Odds.se kan du läsa om de största matcherna som äger rum med både svenska fighters och internationella stjärnor.

Det finns totalt åtta viktklasser för män som sträcker sig från 56 kg till 120+ kg. Kvinnorna tävlar i fyra viktklasser som sträcker sig från 52 kg till 65 kg.
Det finns sex olika sätt en fighter kan vinna en UFC fight. KO (knockout), TKO (teknisk knockout), submission, domslut, DQ (diskvalificering) och walk over.
En teknisk knockout innebär att domaren i buren beslutar sig för att avsluta matchen eftersom en deltagare drar på sig för mycket slag, sparkar eller grepp och kan inte försvara sig mer.
En fighter kan avsluta en match genom att vinna via submission. En submission är kort och gott olika typer av grepp, lås och strypningar. Vid submission klappar motståndaren för att indikera att han eller hon inte orkar stå emot greppen och därmed ger upp.
UFC är ett företag som arrangerar matcher mellan olika MMA-utövare. MMA står för Mixed Martial Arts och består av sporter som jujutsu, thaiboxning, brottning, med flera.
Listan med förbjudna saker är lång och innehåller saker som att peta i ögon, sparka eller slå i skrevet, bitas, dra i håret, nypas, rivas och täcka för munnen på motståndaren.

Streama UFC

Medieförlaget NENT Group äger rättigheterna till att sända UFC via deras streamingtjänst Viaplay. Majoriteten av UFC:s events sänds under natten i Sverige då de flesta matcherna äger rum i Apex Arena, Las Vegas och Yas Island, Abu Dhabi. Så här gör du för att streama UFC på Viaplay:

  1. Besök Viaplay.se
  2. Klicka på ”Läs mer och köp” på sportpaketet
  3. Välj mellan Viaplay Sport och Viaplay Total
  4. Fyll i dina uppgifter och genomför betalningen
  5. Avnjut mängder av UFC events och fights direkt på nätet

Befinner du dig utanför Sveriges gränser kan du även ta del av live stream via spelbolag som sänder UFC via deras egna streamingtjänster.

Om du aldrig har tagit mot ett bonuserbjudande från spelbolaget som den bettingsidan du spelar på så kan du göra det.

UFC 254: Khabib vs Gaethje

(Photo by Getty Images)

UFC och UFC Fight Night

För nybörjare kan UFC verka krångligt på grund av det unika formatet. Det finns två typer av UFC events, main events och Fight Night. På stora main events äger de största matcherna rum. Här möts stjärnor i titelmatcher och andra viktiga matcher så som Poirier-McGregor under sommaren inför en massiv publik. UFC Fight Night består vanligtvis av mindre matcher med orankade fighters. Ännu en skillnad är att UFC Fight Night är gratis att streama i USA, men eftersom NENT Group äger rättigheterna i Sverige sänds både UFC och UFC Fight Night på Viaplay.

Bästa speltips i juli